Praktische info Tenerife

Advies over het gebruik van zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon op Tenerife

Advies over het gebruik van zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon op Tenerife

Als je van plan bent om naar Tenerife te gaan, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de zon. Het eiland staat bekend om zijn aangename klimaat en overvloedige zonneschijn, maar dit betekent ook dat je je huid goed moet beschermen. Hier zijn een paar tips die ik heb geleerd tijdens mijn reis naar Tenerife, die je kunnen helpen om veilig van de zon te genieten.

Canarische Eilanden - D-reizen

Kies de juiste zonnebrandcrème

Wanneer je naar Tenerife gaat, is het belangrijk om een goede zonnebrandcrème mee te nemen. De zon kan hier behoorlijk fel zijn, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème met een hoge SPF meeneemt – idealiter SPF 30 of hoger. Het is ook belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen die beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Dit zal helpen om je huid te beschermen tegen verbranding en vroegtijdige veroudering.

Een andere tip die ik kan geven is om een waterbestendige zonnebrandcrème te kiezen, vooral als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de zee of het zwembad. Zo hoef je de zonnebrandcrème niet constant opnieuw aan te brengen na het zwemmen. Vergeet ook niet om je lippen te beschermen met een lippenbalsem met SPF.

Verstandig omgaan met de zon

Naast het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème, zijn er nog andere manieren om jezelf te beschermen tegen de zon. Het is verstandig om de zon op het heetst van de dag te vermijden, dit is meestal tussen 12:00 en 15:00 uur. Als je toch naar buiten gaat, draag dan beschermende kleding, een zonnehoed en zonnebril. Zoek ook regelmatig de schaduw op om je huid wat rust te gunnen.

Daarnaast is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. Dit zal niet alleen helpen om je huid gezond te houden, maar ook om eventuele hoofdpijn of duizeligheid te voorkomen die het gevolg kan zijn van te veel zon.

Extra tips voor bescherming tegen de zon op Tenerife

Als je van plan bent om actief te zijn in de zon, bijvoorbeeld tijdens het wandelen of sporten, is het verstandig om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag lichte, ademende kleding om oververhitting te voorkomen en overdrijf het niet. Luister naar je lichaam en neem regelmatig pauzes in de schaduw.

Het is ook handig om een parasol of strandtent mee te nemen als je van plan bent om lang op het strand te verblijven. Zo kun je af en toe ontsnappen aan de directe zonnestralen en wat verkoeling zoeken. Vergeet niet om je voeten en hoofdhuid extra in te smeren, deze plekken worden vaak vergeten maar zijn juist erg gevoelig voor verbranding.

Samenvatting

Al met al is Tenerife een prachtige bestemming met veel zon en warmte, wat ervoor zorgt dat je volop kunt genieten van je vakantie. Het is echter wel belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de felle zon. Zorg ervoor dat je een goede zonnebrandcrème meeneemt, verstandig omgaat met de zon en extra voorzorgsmaatregelen neemt als je van plan bent om actief te zijn. Met deze tips kun je veilig en verantwoord van de zon genieten tijdens je verblijf op Tenerife.

Heb je zin gekregen om Tenerife te bezoeken en te genieten van de zon, de prachtige stranden en de heerlijke Spaanse sfeer? Boek dan nu je vakantie en bereid je goed voor op een onvergetelijke ervaring op dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden