Cultuur Tenerife

Sociale dansen en feesten op Tenerife

Sociale dansen en feesten op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar Tenerife, mag je de sociale dansen en feesten zeker niet missen. Het eiland staat bekend om zijn bruisende sfeer en levendige danscultuur, die je overal kunt ervaren, van de lokale bars tot de populaire nachtclubs. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de sociale dansen en feesten op Tenerife, gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens mijn laatste reis naar dit prachtige eiland.

Canarische Eilanden - D-reizen

Salsa dansen op Tenerife

Tenerife is een paradijs voor liefhebbers van salsa dansen. Het eiland heeft talloze salsa clubs en bars waar je de hele nacht kunt dansen op opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Een van de meest populaire plekken om te salsa dansen is La Salsa de Marta in Santa Cruz de Tenerife. Hier kun je genieten van live muziek en professionele dansshows, en zelfs een paar stapjes leren van de lokale dansers. Bovendien biedt het eiland ook tal van salsa dansscholen waar je lessen kunt volgen, zelfs als je nog nooit eerder hebt gedanst.

Canarische feesten en festivals

Tenerife staat bekend om zijn kleurrijke en levendige feesten en festivals, die het hele jaar door plaatsvinden. Een van de meest populaire festivals is Los Indianos, dat elk jaar in februari wordt gevierd in de straten van Santa Cruz de Tenerife. Tijdens dit carnavalsfeest komen mensen bijeen om te dansen, zingen en genieten van lokale lekkernijen. Daarnaast biedt het eiland ook tal van andere feesten, zoals de Romería de San Benito in La Laguna en het Festival de la Canción de la Palma in Los Llanos de Aridane, waar je kunt genieten van traditionele Canarische muziek en dans.

Nachtleven op Tenerife

Het nachtleven op Tenerife is bruisend en divers, met voor ieder wat wils. Als je van dansen houdt, kun je terecht in een van de vele nachtclubs en discotheken, waar je kunt genieten van de nieuwste hits en de beste DJ’s. Voor een meer ontspannen avond kun je ook een bezoek brengen aan een van de vele bars en restaurants, waar regelmatig livemuziek wordt gespeeld en waar je de lokale dansen kunt zien, zoals de malagueñas en folías.

Praktische informatie

Als je van plan bent om tijdens je vakantie op Tenerife te gaan dansen en feesten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het handig om te weten dat de meeste feesten en evenementen op het eiland ‘s avonds laat beginnen en doorgaan tot in de vroege uurtjes. Daarom is het handig om wat nachtrust te pakken overdag, zodat je ‘s avonds vol energie kunt genieten van het nachtleven. Daarnaast is het handig om contant geld mee te nemen, aangezien niet alle gelegenheden creditcards accepteren.

Boek je dansvakantie naar Tenerife

Als je zin hebt gekregen om de sociale dansen en feesten op Tenerife zelf te ervaren, waar wacht je dan nog op? Boek vandaag nog je vakantie naar dit prachtige eiland en dompel je onder in de levendige danscultuur van Tenerife. Of je nu een ervaren danser bent of gewoon op zoek bent naar een leuke avond uit, op Tenerife zul je zeker een onvergetelijke tijd beleven.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om de sociale dansen en feesten op Tenerife te gaan ervaren. Veel plezier op dit bruisende eiland!

Ook Canarische Eilanden