Praktische info Tenerife

Informatie over lokale gebruiken en etiquette op Tenerife

Lokale gebruiken en etiquette op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar Tenerife, is het belangrijk om je bewust te zijn van de lokale gebruiken en etiquette. Door enig inzicht te krijgen in de cultuur van het eiland, kun je respectvol en met begrip voor de lokale bevolking reizen. Hieronder deel ik graag mijn ervaringen en tips over de gebruiken en etiquette op Tenerife.

Begroetingen en omgangsvormen

Op Tenerife zijn begroetingen erg belangrijk. Mensen begroeten elkaar met een kus op de wang, zelfs als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Het is ook gebruikelijk om elkaars handen stevig te schudden en oogcontact te maken. Het is beleefd om de tijd te nemen voor een begroeting en niet gehaast te zijn. Spanjaarden hechten waarde aan persoonlijk contact en nemen graag de tijd om een gesprek aan te knopen.

Verder is het belangrijk om respectvol om te gaan met ouderen en autoriteiten. Tenerife is een eiland waar respect voor de oudere generatie hoog in het vaandel staat. Ouderen worden met veel respect behandeld en het is gebruikelijk om hen te groeten en te assisteren indien nodig.

Kleding en gedrag

Bij een bezoek aan Tenerife is het belangrijk om gepaste kleding te dragen, vooral als je een kerk of religieuze locatie bezoekt. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn als je een kerk wilt betreden. Het dragen van strandkleding, zoals bikini’s en zwemshorts, is alleen aanvaardbaar op het strand of bij het zwembad.

Wat betreft gedrag, is het aan te raden om rustig en beleefd te zijn. Schreeuwen, luid praten en onbeleefd gedrag wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Zorg er ook voor dat je voorzichtig bent met het maken van foto’s, vooral van mensen die je niet kent. Vraag toestemming voordat je een foto van iemand maakt, uit respect voor hun privacy.

Eten en drinken

Op Tenerife is eten en drinken een belangrijk onderdeel van de cultuur. Als je uitgenodigd wordt voor een maaltijd bij een lokale familie, is het beleefd om deze uitnodiging te accepteren. Tijdens de maaltijd is het gebruikelijk om te wachten tot de oudste persoon begint met eten en om elkaar tijdens het eten niet te storen. Het is ook beleefd om je bord helemaal leeg te eten, om aan te geven dat je genoten hebt van de maaltijd.

Als het gaat om het drinken van koffie of thee, is het gebruikelijk om een kleine hoeveelheid suiker toe te voegen. Melk wordt vaak apart geserveerd, en veel mensen drinken hun koffie zwart. Het is ook gebruikelijk om bij het bestellen van een drankje in een bar of restaurant een fooi van ongeveer 5-10% achter te laten.

Feestdagen en festivals

Tenerife kent verschillende feestdagen en festivals die een belangrijke rol spelen in het leven van de lokale bevolking. Het is gebruikelijk om respect te tonen voor deze festiviteiten en er als toerist niet luidruchtig of respectloos mee om te gaan. Het vieren van lokale tradities en festivals wordt gewaardeerd, en als toerist kun je hieraan deelnemen door respectvol en bescheiden te zijn.

Het is ook belangrijk om te weten dat veel winkels en restaurants tijdens feestdagen gesloten kunnen zijn. Zorg ervoor dat je vooraf op de hoogte bent van de data van feestdagen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je verblijf op Tenerife.

Kortom

Als je reist naar Tenerife, is het belangrijk om bewust te zijn van de lokale gebruiken en etiquette. Door respectvol om te gaan met de lokale bevolking en hun tradities, kun je een verrijkende en positieve ervaring opdoen op dit prachtige eiland. Met deze tips in gedachten, kun je je reis naar Tenerife met vertrouwen en begrip tegemoetzien.

Boek nu je reis naar Tenerife en geniet van de prachtige natuur, heerlijk eten en gastvrije bevolking!

Ook Canarische Eilanden