Praktische info Tenerife

Tips voor het winkelen op lokale markten op Tenerife

Geniet van de lokale markten op Tenerife

Als je op vakantie bent op Tenerife, is een bezoek aan de lokale markten een absolute must. Hier vind je een verscheidenheid aan verse producten, lokale handwerkproducten en souvenirs, en de levendige sfeer van de markten is een echte traktatie voor al je zintuigen.

Wanneer zijn de markten open?

De meeste markten op Tenerife worden gehouden in de ochtend en zijn meestal geopend van ongeveer 9.00 uur tot 14.00 uur. Het is het beste om vroeg te gaan, als de markten net geopend zijn, wanneer de producten nog vers en de sfeer nog niet te druk is. Houd er rekening mee dat sommige markten alleen op bepaalde dagen van de week worden gehouden, dus zorg ervoor dat je de openingstijden en locaties van de markten van tevoren controleert.

Wat kun je verwachten op de markten?

Op de lokale markten van Tenerife vind je een overvloed aan verse producten, zoals fruit, groenten, kaas, vlees en vis. Bovendien zijn er kraampjes die ambachtelijke producten verkopen, zoals handgemaakte sieraden, kleding, leren tassen en lokale kunst. Vergeet ook niet om te genieten van de culinaire specialiteiten van Tenerife, zoals mojo saus, lokale kazen en zoetigheden.

Tips voor het winkelen op lokale markten

– **Onderhandel:** In tegenstelling tot vaste winkels, is onderhandelen gebruikelijk op de markten van Tenerife. Zorg ervoor dat je vriendelijk blijft, maar voel je vrij om een eerlijke prijs te onderhandelen voor de producten die je wilt kopen.
– **Neem contant geld mee:** Hoewel sommige marktkramen kaartbetalingen accepteren, is het altijd handig om contant geld bij je te hebben, vooral bij de kleinere verkopers.
– **Proef de lokale gerechten:** Maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gerechten te proeven die worden aangeboden op de markten. Veel verkopers bieden proeverijen aan, wat een geweldige manier is om meer te leren over de culinaire cultuur van Tenerife.
– **Wees voorzichtig met waardevolle spullen:** Zoals bij elke drukke plaats, is het belangrijk om op je spullen te letten. Draag je tas aan de voorkant en houd je portemonnee goed in de gaten.

Populaire markten op Tenerife

Mercado de Nuestra Señora de África

Een van de meest populaire markten op Tenerife is de Mercado de Nuestra Señora de África in Santa Cruz de Tenerife. Deze markt staat bekend om zijn overvloed aan verse producten, waaronder fruit, groenten, vlees, vis en bloemen. Daarnaast zijn er ook kraampjes die kleding, sieraden en lokale handwerkproducten verkopen.

Mercadillo de Tegueste

De Mercadillo de Tegueste is een wekelijkse markt die elke zondag wordt gehouden in het dorp Tegueste. Deze markt biedt een verscheidenheid aan verse producten, evenals ambachtelijke producten en souvenirs. Het is een geweldige plek om lokale producten te kopen en te genieten van de authentieke sfeer van een Canarische markt.

Mercado La Pepa, Puerto de la Cruz

De Mercado La Pepa in Puerto de la Cruz is een levendige markt met een breed scala aan verse producten, evenals lokale delicatessen en handwerkproducten. Na het winkelen op de markt, kun je genieten van de nabijgelegen stranden en restaurants in deze populaire badplaats.

Plan je bezoek aan de markten van Tenerife

Als je van plan bent om de markten van Tenerife te bezoeken, zorg er dan voor dat je van tevoren de openingstijden en locaties van de markten controleert. Daarnaast is het handig om contant geld mee te nemen, comfortabele schoenen te dragen en je camera niet te vergeten om al het kleurrijke aanbod vast te leggen.

Kortom, een bezoek aan de lokale markten van Tenerife is een geweldige manier om de cultuur en culinaire tradities van het eiland te ervaren. Geniet van de levendige sfeer, proef de lokale lekkernijen en ga op zoek naar unieke souvenirs om mee naar huis te nemen. We hopen dat je veel plezier zult beleven aan het verkennen van de markten van Tenerife en dat je vele mooie herinneringen zult creëren tijdens je vakantie op dit prachtige eiland. Veel winkelplezier!

Ook Canarische Eilanden