Praktische info Tenerife

Informatie over strandveiligheid op Tenerife

Informatie over strandveiligheid op Tenerife

Introductie

Ben je van plan om binnenkort naar het prachtige Tenerife te reizen en wil je graag genieten van een dagje zon, zee en strand? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de veiligheidsmaatregelen op de stranden van dit schitterende eiland. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over strandveiligheid op Tenerife, gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens mijn reizen naar dit paradijselijke eiland.

Canarische Eilanden - D-reizen

Strandbewaking

Wanneer je naar het strand gaat op Tenerife, is het fijn om te weten dat de meeste stranden bewaakt worden door strandwachten. Deze professionele hulpverleners houden een oogje in het zeil en zorgen ervoor dat de veiligheid van de strandgangers gewaarborgd wordt. Ze zijn getraind in het verlenen van EHBO en kunnen indien nodig direct hulp bieden in geval van nood.

Reddingsvlaggen

Het is belangrijk om te letten op de kleur van de reddingsvlaggen die op het strand wapperen. Op Tenerife worden de volgende kleuren gehanteerd:
– Groene vlag: veilige zwemcondities
– Gele vlag: voorzichtigheid is geboden, zwemmen kan gevaarlijk zijn
– Rode vlag: gevaarlijke zwemcondities, zwemmen is verboden

Stromingen en getijden

Net als bij andere strandbestemmingen, is het van belang om rekening te houden met stromingen en getijden tijdens het zwemmen op Tenerife. Met name aan de noordkust van het eiland kunnen sterke stromingen voorkomen. Houd hier rekening mee en vraag zo nodig de strandwachten om advies.

Zonnebrand en hydratatie

Wanneer je van plan bent om urenlang van de zon te genieten op Tenerife, is het essentieel om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Smeer je regelmatig in met een hoge factor zonnebrandcrème en vergeet niet om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven.

Zonnebrandtips

– Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
– Breng de zonnebrandcrème minstens 30 minuten voordat je de zon ingaat aan.
– Vergeet gevoelige plekken zoals oren, neus en voeten niet in te smeren.

Hydratatietips

– Neem voldoende water mee naar het strand en drink regelmatig, ook als je geen dorst hebt.
– Vermijd te veel alcohol en cafeïnehoudende dranken, omdat deze je lichaam kunnen uitdrogen.

Veilige activiteiten op het strand

Naast het genieten van de zon en de zee, zijn er op Tenerife ook diverse veilige activiteiten die je kunt ondernemen op het strand. Denk hierbij aan beachvolleybal, watersporten en yogalessen op het strand. Zorg ervoor dat je een erkende aanbieder kiest die veilige en professionele activiteiten aanbiedt.

Watersporten

Indien je van plan bent om watersporten te beoefenen, is het belangrijk om dit te doen bij een gecertificeerde aanbieder met ervaren instructeurs. Zij kunnen je de juiste instructies geven en zorgen voor de benodigde veiligheidsmaatregelen.

Beachvolleybal en yoga

Voor de liefhebbers van beachvolleybal en yoga zijn er op diverse stranden op Tenerife professionele aanbieders te vinden die deze activiteiten organiseren. Sluit je aan bij een groep en geniet van een veilige en ontspannen sessie onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Samenvatting

Kortom, Tenerife is een prachtige bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Met de juiste kennis van strandveiligheid en de nodige voorzorgsmaatregelen kun je optimaal genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden of deel wilt nemen aan leuke activiteiten, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en geniet van een zorgeloze tijd aan de prachtige stranden van Tenerife.

Wil jij binnenkort ook genieten van een heerlijke strandvakantie op Tenerife? Bekijk dan nu de beschikbare reizen en boek jouw droomvakantie naar dit schitterende eiland!

Ook Canarische Eilanden