Musea Lanzarote

Whale and Dolphin Museum in Puerto Calero

Bezoek het Whale and Dolphin Museum in Puerto Calero, Lanzarote

Een fascinerend museum

Het Whale and Dolphin Museum is gevestigd in Puerto Calero, een schilderachtige jachthaven aan de zuidoostkust van het eiland Lanzarote. Dit unieke museum is gewijd aan het bevorderen van het begrip, behoud en bescherming van walvissen en dolfijnen en hun leefomgeving. Het biedt bezoekers een fascinerende kijk op deze prachtige zeedieren en hun leven in de Canarische wateren.

Interactieve tentoonstellingen

Het museum beschikt over een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen en educatieve programma’s, waardoor bezoekers de kans krijgen om meer te leren over walvissen en dolfijnen, hun gedrag, migratiepatronen, en de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd. Bezoekers kunnen genieten van audiovisuele presentaties, modellen van walvissen en dolfijnen, opgezette exemplaren, en verschillende educatieve displays die gericht zijn op het vergroten van bewustwording over de waarde van deze prachtige zeedieren.

Wetenschappelijke informatie

Daarnaast biedt het museum ook een schat aan wetenschappelijke informatie over walvissen en dolfijnen, waaronder informatie over de verschillende soorten die in de wateren rondom Lanzarote voorkomen, de rol die ze spelen in het ecosysteem, en de inspanningen die worden geleverd om hun leefgebieden te beschermen. Bezoekers kunnen ook leren over de onderzoeks- en conservatieprojecten die worden uitgevoerd om walvissen en dolfijnen te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers

Het Whale and Dolphin Museum fungeert ook als een ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers en experts op het gebied van zeezoogdieren. Het biedt regelmatig lezingen, workshops en educatieve activiteiten om bezoekers in contact te brengen met deskundigen op het gebied van walvis- en dolfijnonderzoek en -conservatie. Dit biedt bezoekers de kans om meer te leren over de meest recente ontwikkelingen en inzichten op het gebied van zeezoogdieren.

Een educatieve ervaring voor het hele gezin

Het Whale and Dolphin Museum is een geweldige plek voor gezinnen om samen te komen en meer te leren over de prachtige zeedieren die de wateren van Lanzarote bevolken. De verschillende interactieve tentoonstellingen en educatieve programma’s zorgen ervoor dat zowel kinderen als volwassenen een onvergetelijke educatieve ervaring hebben. Door het aanbieden van leuke en leerzame activiteiten, draagt het museum bij aan het bewustzijn van het behoud van walvissen en dolfijnen.

Bezoekersinformatie

Museumlocatie: Puerto Calero, Lanzarote
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
Tickets: Volwassenen €10, kinderen (6-12 jaar) €5, kinderen onder de 6 jaar gratis
Taal: Engels, Spaans, Duits
Faciliteiten: Café, cadeauwinkel, parkeergelegenheid

Het Whale and Dolphin Museum in Puerto Calero biedt een boeiende kijk op het leven van walvissen en dolfijnen, en speelt een belangrijke rol in het bevorderen van het begrip en de bescherming van deze prachtige zeedieren en hun leefgebieden. Door een bezoek te brengen aan dit unieke museum, kunnen bezoekers een dieper begrip en waardering ontwikkelen voor de schoonheid en waarde van walvissen en dolfijnen, en de inspanningen ondersteunen die worden geleverd om hen te beschermen en te behouden voor de toekomst.

Ook Canarische Eilanden