Natuur Lanzarote

Charco de los Clicos – Groene Lagune

Charco de los Clicos – Een natuurwonder op Lanzarote

Introductie

Charco de los Clicos, ook bekend als de Groene Lagune, is een van de meest opvallende natuurlijke wonderen van het prachtige eiland Lanzarote, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Deze unieke bestemming trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die komen om te genieten van de spectaculaire groene lagune en de adembenemende omgeving.

Geologische oorsprong

De Groene Lagune is ontstaan doordat de krater van een oude vulkaan in contact kwam met de oceaan. Het water dat in de krater stroomt, vermengt zich met algen en andere micro-organismen, waardoor de karakteristieke groene kleur ontstaat. Deze unieke geologische formatie zorgt voor een bijzonder schouwspel dat zeker de moeite waard is om te zien.

Unieke flora en fauna

Het gebied rondom de Groene Lagune is rijk aan diverse soorten zeldzame planten en dieren. De lagune zelf is de thuisbasis van verschillende soorten vis en vogels, die afhankelijk zijn van het unieke ecosysteem dat hier te vinden is. Het is dan ook geen verrassing dat dit gebied door natuurliefhebbers wordt beschouwd als een paradijs op aarde.

Bezoekersinformatie

Als u van plan bent om Charco de los Clicos te bezoeken, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het gebied beschermd is en dat bezoekers zich aan bepaalde regels en voorschriften moeten houden om de natuur te behouden. Daarnaast is het aan te raden om stevige schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien de omgeving vaak warm en rotsachtig is.

Activiteiten in de omgeving

Naast het bewonderen van de Groene Lagune zelf, zijn er tal van andere activiteiten die u in de omgeving kunt ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van prachtige wandel- en fietsroutes in de nabije natuurparken, of een ontspannen dagje doorbrengen op de nabijgelegen stranden. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er ook mogelijkheden om te gaan snorkelen of duiken in de wateren rondom Lanzarote.

Wandel- en fietsroutes

Het eiland Lanzarote staat bekend om zijn prachtige natuurparken en indrukwekkende landschappen. Er zijn tal van goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes die u kunt volgen om de omgeving te verkennen. Een van de populairste routes voert langs de kust en biedt adembenemende uitzichten op de oceaan en de omringende vulkanen.

Stranden

Lanzarote beschikt over een aantal prachtige stranden waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van de warme zon. Of u nu houdt van rustige baaien of levendige stranden met watersportmogelijkheden, er is voor ieder wat wils. En wat is er nu beter dan na een lange dag van ontdekkingstochten te relaxen op het strand met een verfrissend drankje?

Snorkelen en duiken

De wateren rondom Lanzarote zijn een paradijs voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Het kristalheldere water biedt de perfecte omgeving om te genieten van de kleurrijke onderwaterwereld en de diverse vissoorten die hier te vinden zijn. Of u nu een ervaren duiker bent of nog nooit hebt gesnorkeld, Lanzarote biedt voor ieder wat wils.

Conclusie

Charco de los Clicos – Groene Lagune, is een uniek natuurwonder dat absoluut een bezoek waard is voor iedereen die het prachtige eiland Lanzarote bezoekt. Met zijn unieke geologische oorsprong, diverse flora en fauna en tal van activiteiten in de omgeving, is dit een bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of u nu houdt van wandelen, ontspannen op het strand, of het verkennen van de onderwaterwereld, Charco de los Clicos heeft het allemaal. Mis deze unieke ervaring niet tijdens uw volgende trip naar Lanzarote!

Ook Canarische Eilanden