Natuur Lanzarote

Bosquecillo de los Cernícalos

Bosquecillo de los Cernícalos op Lanzarote: Een Verborgen Juweel

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende vulkanische landschappen en levendige vakantiesfeer. Maar diep in het binnenland verborgen ligt een juweel van de natuur: Bosquecillo de los Cernícalos. Dit kleine bosgebied, gelegen in de buurt van Haría, biedt bezoekers een verrassende oase van groen te midden van de anders ruige en droge omgeving van het eiland.

Ontdek de Charme van Bosquecillo de los Cernícalos

Bosquecillo de los Cernícalos, ook wel bekend als het Kestrel’s Grove, is een beschermd gebied van ongeveer 70 hectare groot. Het gebied is rijk aan inheemse flora en fauna, en biedt een welkome afwisseling voor reizigers die even willen ontsnappen aan de drukte van de kustgebieden.

Flora en Fauna

Het bosgebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder de Canarische den, laurierbomen, en een overvloed aan kruiden en struiken die endemisch zijn voor de Canarische Eilanden. Vogelliefhebbers zullen genieten van het spotten van inheemse vogels zoals de Canarische boomvalk en de Tenerife goudhaan. Daarnaast biedt het gebied ook onderdak aan kleine zoogdieren zoals de Hermelijn, die zelden elders op het eiland te zien zijn.

Wandelpaden

Voor bezoekers die van wandelen houden, biedt Bosquecillo de los Cernícalos een aantal goed onderhouden paden die hen door het bos leiden en langs de beekjes en watervallen die het gebied doorkruisen. Er zijn verschillende wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor het bos toegankelijk is voor zowel ervaren wandelaars als gezinnen met kinderen.

Hoe Kom Je Er?

Bosquecillo de los Cernícalos is gelegen in het noorden van Lanzarote, in de buurt van het charmante stadje Haría. Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er parkeerplaatsen in de buurt van het bos waar ze hun voertuigen kunnen achterlaten. Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen de bus nemen naar Haría en van daaruit verder lopen naar het bosgebied.

Wat Te Verwachten

Het bezoek aan Bosquecillo de los Cernícalos is een unieke ervaring die de natuurlijke schoonheid van Lanzarote vanuit een ander perspectief laat zien. Het gebied is ideaal om te picknicken, te genieten van de geluiden van de natuur, en om tot rust te komen te midden van het groen. De beekjes en watervallen bieden een verfrissende onderbreking van de warme Canarische zon en vormen een idyllische achtergrond voor een rustige dag in de natuur.

Praktische Informatie

Voor bezoekers die Bosquecillo de los Cernícalos willen ontdekken, is het raadzaam om stevige schoenen te dragen en voldoende water mee te nemen, vooral tijdens de warmere maanden. Er zijn geen eet- of drinkgelegenheden in het bos, dus het is aan te raden om voldoende proviand mee te nemen.

Het beste seizoen om het bos te bezoeken is het voorjaar, wanneer de flora in volle bloei staat en het weer aangenaam is voor wandelingen. Tijdens de zomermaanden kan het erg warm worden, dus vroege ochtenden of late namiddagen zijn de beste tijden om het bos te verkennen.

Conclusie

Bosquecillo de los Cernícalos is een verborgen juweel op Lanzarote dat de aandacht verdient van reizigers die op zoek zijn naar een andere kant van het eiland. Met zijn weelderige flora, gevarieerde fauna en rustige sfeer, biedt het bosgebied een unieke gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van Lanzarote te ervaren. Of je nu van wandelen houdt, vogels wilt spotten of gewoon wilt ontspannen te midden van de natuur, Bosquecillo de los Cernícalos heeft voor elk wat wils. Een bezoek aan dit kleine bosgebied zal zeker een onvergetelijke ervaring toevoegen aan je reis naar Lanzarote.

Ook Canarische Eilanden