Vervoer Lanzarote

Boot- en veerdiensten tussen eilanden

Boot- en veerdiensten tussen eilanden op Lanzarote

Lanzarote is een prachtig eiland voor de kust van Marokko, behorend tot de Canarische eilanden. Met haar mooie stranden, adembenemende landschappen en diverse bezienswaardigheden is het eiland een populaire vakantiebestemming. Een van de meest unieke aspecten van Lanzarote is de mogelijkheid om per boot of veerboot naar de omliggende eilanden te reizen. In dit artikel bespreken we de verschillende boot- en veerdiensten die worden aangeboden en hoe je het beste je reis kunt plannen.

Boot- en veerdiensten

Op Lanzarote zijn er verschillende boot- en veerdiensten beschikbaar om naar omliggende eilanden te reizen, zoals Fuerteventura, La Graciosa en La Palma. De belangrijkste haven van waaruit deze diensten vertrekken is Puerto del Carmen, de grootste toeristische badplaats van het eiland. Andere havens waaruit veerdiensten vertrekken zijn Playa Blanca en Arrecife. De meest populaire bootdiensten zijn:

  • Veerdienst naar Fuerteventura: Deze veerdienst vertrekt vanuit de haven van Playa Blanca en brengt je naar het naburige eiland Fuerteventura. De overtocht duurt ongeveer 25 tot 35 minuten, afhankelijk van het type veerboot dat je kiest.
  • Veerdienst naar La Graciosa: Vanuit de haven van Orzola op Lanzarote kun je met een veerboot naar het prachtige en rustige eiland La Graciosa reizen. De overtocht is kort, slechts ongeveer 25 minuten.
  • Veerdienst naar La Palma: Deze langere veerdienst vertrekt vanuit de haven van Arrecife en brengt je naar het eiland La Palma. De overtocht duurt ongeveer 8 tot 12 uur, afhankelijk van de veerdienst en het weer.

Planning van je reis

Als je van plan bent om een boot- of veerdienst te nemen tussen de eilanden op Lanzarote, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij de planning:

Controleer de dienstregeling

Zorg ervoor dat je de dienstregeling van de veerdienst controleert voordat je je reis plant. Veerdiensten kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en het weer, dus het is belangrijk om vooraf te weten wanneer de boten vertrekken.

Boek je tickets op tijd

Veerdiensten kunnen snel volgeboekt raken, vooral tijdens de drukke vakantieseizoenen. Het is dus verstandig om je tickets voor de veerdienst zo vroeg mogelijk te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Let op het weer

Het weer kan een grote invloed hebben op veerdiensten tussen de eilanden. Houd het weerbericht in de gaten en wees bereid dat veerdiensten vertraging kunnen oplopen of zelfs geannuleerd worden vanwege slecht weer.

Belangrijke punten om te onthouden

Er zijn een aantal belangrijke punten om te onthouden wanneer je een boot- of veerdienst neemt tussen de eilanden op Lanzarote. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het plannen van je reis:

  • Het kan handig zijn om een reisverzekering af te sluiten voor het geval dat er problemen zijn met de veerdienst of het weer.
  • Zorg ervoor dat je op tijd op de juiste locatie bent voor het vertrek van de veerdienst, aangezien deze niet op je wachten.
  • Pak voldoende eten en drinken in voor de overtocht, vooral als je van plan bent om met een langere veerdienst te reizen.
  • Als je last hebt van zeeziekte, is het handig om vooraf medicatie hiervoor in te nemen.

Conclusie

Boot- en veerdiensten tussen eilanden op Lanzarote bieden een geweldige manier om de prachtige eilanden in de omgeving te verkennen. Met de juiste planning en voorbereiding, kun je genieten van een mooie en gemakkelijke reis naar omliggende eilanden. Het is belangrijk om de dienstregeling van de veerdienst te controleren, je tickets op tijd te boeken en rekening te houden met het weer om je reis soepel te laten verlopen.

Ook Canarische Eilanden