Dagtrips Lanzarote

Teguise Markt op zondag

Teguise Markt op zondag: een must-visit op het eiland Lanzarote

Op het prachtige eiland Lanzarote, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van West-Afrika, is de Teguise Markt op zondag een absolute must-visit voor zowel toeristen als lokale bewoners. Deze bruisende markt, gelegen in het historische stadje Teguise, trekt wekelijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar lokale ambachten, vers voedsel, kleding, sieraden en nog veel meer. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour van deze levendige markt en delen we alles wat je moet weten om het meeste uit je bezoek te halen.

De geschiedenis van Teguise Markt

De Teguise Markt heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw, toen de Guanche-stam, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, hier al handelsactiviteiten verrichtten. Sindsdien is de markt uitgegroeid tot de grootste en populairste markt op Lanzarote, en trekt het bezoekers van over de hele wereld. Het is een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur en economie, en een geweldige kans voor bezoekers om de authentieke sfeer van het eiland te ervaren.

Wat kun je verwachten op de markt?

De markt beslaat de hele stad Teguise, met kraampjes die zich uitstrekken over straten en pleinen. Hier vind je een overvloed aan lokale producten, ambachten en kunstwerken, evenals straatartiesten die de markt tot leven brengen. Enkele hoogtepunten van de markt zijn onder andere:

1. Ambachtelijke producten

Van handgemaakte sieraden en lederwaren tot keramiek en houtsnijwerk, de markt biedt een schat aan ambachtelijke producten die perfect zijn als souvenirs of unieke cadeaus. De lokale ambachtslieden zijn trots op hun vakmanschap en laten je graag zien hoe ze hun producten maken.

2. Culinaire hoogstandjes

Voor foodies is de markt een paradijs, met kraampjes die verse producten aanbieden, zoals fruit, groenten, kazen, olijven, noten en lokale specialiteiten. Proef de smaken van Lanzarote en geniet van de levendige sfeer terwijl je je een weg baant door de culinaire hoogstandjes.

3. Live muziek en entertainment

Naast de vele kraampjes die producten verkopen, vind je ook straatartiesten, muzikanten en dansers die de markt tot leven brengen. Laat je verrassen door de lokale talenten en geniet van de vrolijke deuntjes die je de hele dag vergezellen.

Praktische informatie

De Teguise Markt vindt elke zondag plaats van 9.00 tot 14.00 uur, en het wordt aanbevolen om vroeg te komen om de drukte te vermijden. Het historische stadje Teguise is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de bus, en er zijn voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Vergeet niet om contant geld mee te nemen, aangezien niet alle kraampjes creditcards accepteren. Tot slot, zorg ervoor dat je honger hebt, want er is genoeg heerlijk eten te proeven!

Conclusie

De Teguise Markt op zondag is een absolute must-visit voor iedereen die Lanzarote bezoekt. Of je nu op zoek bent naar unieke souvenirs, lokale lekkernijen of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, deze markt heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om vroeg te komen en voldoende tijd uit te trekken om alles te verkennen wat de markt te bieden heeft. Het is een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Ook Canarische Eilanden