Praktische info Tenerife

Reisinformatie voor huisdieren op Tenerife

Reisinformatie voor huisdieren op Tenerife

Als dierenliefhebber wil je natuurlijk het liefst je huisdier meenemen op vakantie, en gelukkig is dat heel goed mogelijk op Tenerife! Als ervaren reiziger met mijn trouwe viervoeter heb ik veel kennis opgedaan over het reizen met huisdieren op dit prachtige eiland. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en tips, zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan met jouw huisdier.

Canarische Eilanden - D-reizen

Huisdiervriendelijke accommodaties

Er zijn tal van huisdiervriendelijke accommodaties op Tenerife, variërend van gezellige vakantiehuizen tot luxe hotels. Toen ik op zoek was naar een geschikte verblijfplaats voor mijn hond, heb ik gemerkt dat veel accommodaties op het eiland huisdieren toelaten. Het is echter wel aan te raden om van tevoren contact op te nemen met de accommodatie om de specifieke voorwaarden en eventuele extra kosten voor huisdieren te bespreken. Zo voorkom je verrassingen bij aankomst.

Reizen naar Tenerife met huisdieren

Het reizen naar Tenerife met huisdieren is goed te doen, maar het vereist wel de nodige voorbereiding. Zorg er allereerst voor dat je huisdier over een Europees dierenpaspoort beschikt en dat alle vereiste vaccinaties up-to-date zijn. Daarnaast is het verplicht om je huisdier te laten chippen en een geldige honden- of kattenverzekering af te sluiten voor de duur van je verblijf op Tenerife.

Vliegen met huisdieren

Als je ervoor kiest om met het vliegtuig naar Tenerife te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorwaarden omtrent het meenemen van huisdieren. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert namelijk verschillende richtlijnen voor het vervoer van dieren. Informeer ruim van tevoren bij de desbetreffende maatschappij en reserveer indien nodig een plekje voor je huisdier in het vliegtuig.

Reizen per boot

Als vliegen geen optie is, kun je er ook voor kiezen om per boot naar Tenerife te reizen. Er zijn verschillende veerdiensten die huisdieren toelaten aan boord, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Informeer goed naar de mogelijkheden en regels bij de betreffende maatschappij, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is voor de overtocht.

Activiteiten met huisdieren op Tenerife

Op Tenerife zijn er tal van activiteiten die je samen met je huisdier kunt ondernemen. Zo zijn er prachtige wandelroutes in de natuur waar honden vrij kunnen rennen en spelen, en zijn er stranden waar honden zijn toegestaan. Daarnaast zijn er ook diverse dierenparken en natuurgebieden waar je samen met je huisdier van kunt genieten.

Stranden voor huisdieren

Op Tenerife zijn er diverse stranden waar honden zijn toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan het Playa de la Tejita, een langgerekt strand waar honden vrij kunnen rondrennen en zwemmen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om rekening te houden met andere strandgangers en de lokale regels omtrent het meenemen van huisdieren op het strand.

Natuurparken en wandelroutes

De natuur op Tenerife is adembenemend mooi en leent zich uitstekend voor avontuurlijke wandelingen. Gelukkig zijn er ook veel wandelroutes waar huisdieren zijn toegestaan. Zo kun je samen met je viervoeter genieten van prachtige uitzichten en ongerepte natuur. Zorg er wel voor dat je altijd voldoende water en eventueel voedsel voor je huisdier meeneemt tijdens de wandelingen.

Slotgedachte

Tenerife is een heerlijke vakantiebestemming voor zowel jou als je huisdier. Met de juiste voorbereiding en kennis van de geldende regels en voorwaarden, staat niets een onvergetelijke vakantie met je huisdier in de weg. Of je nu kiest voor een verblijf in een huisdiervriendelijke accommodatie, het strand opzoekt of samen de prachtige natuur van het eiland verkent, op Tenerife is er genoeg te beleven voor jou en je huisdier. Dus pak de koffers, zorg dat je huisdier er klaar voor is en boek die vakantie naar Tenerife!

Ook Canarische Eilanden