Praktische info Tenerife

Informatie over drinkwater en voedselveiligheid op Tenerife

Drinkwater en voedselveiligheid op Tenerife

Als je van plan bent om naar Tenerife op vakantie te gaan, is het belangrijk om te weten of het drinkwater veilig is om te drinken en of het voedsel veilig is om te eten. Tenerife is een prachtige bestemming, maar net als bij elke vakantie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van bepaalde gezondheidsaspecten, zoals de kwaliteit van het drinkwater en voedselveiligheid.

Drinkwater op Tenerife

Het drinkwater op Tenerife komt uit ontziltingsinstallaties en is van goede kwaliteit. Het water is veilig om te drinken, maar het kan toch zijn dat je maag moet wennen aan het water wanneer je net op het eiland aankomt. Dit kan leiden tot wat maagklachten in het begin, daarom is het aan te raden om in de eerste dagen flessenwater te drinken. Eenmaal gewend aan het drinkwater zal je hier geen problemen meer mee ervaren. Het is ook aan te raden om op het strand of bij excursies altijd een fles water bij je te hebben om gehydrateerd te blijven.

Voedselveiligheid op Tenerife

Wat betreft voedselveiligheid hoef je je op Tenerife geen zorgen te maken. De meeste restaurants en eetgelegenheden voldoen aan de Europese hygiënestandaarden en serveren veilig voedsel. Het is echter altijd verstandig om te letten op de hygiëne van de eetgelegenheid en om te controleren of het eten goed gaar is. Eet ook geen rauwe producten die gewassen zijn in kraanwater, zoals salades, om eventuele maagproblemen te voorkomen. Door deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je met een gerust hart genieten van de lokale keuken op Tenerife.

Reizen naar Tenerife

Met de geruststelling dat het drinkwater veilig is en het voedsel in de meeste gelegenheden te vertrouwen is, kun je nu met een gerust hart je reis naar Tenerife boeken. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve wandelvakantie of een mix van beide, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Van prachtige stranden tot schilderachtige dorpjes en adembenemende natuur, het eiland heeft eindeloos veel te bieden voor elke vakantieganger.

Verdere voorbereidingen

Zodra je je reis naar Tenerife hebt geboekt, zijn er nog een aantal zaken waar je aan moet denken. Zorg ervoor dat je reisverzekering up-to-date is en dekking biedt voor medische kosten in het buitenland. Controleer ook of je alle benodigde vaccinaties hebt voor reizen naar Spanje, waaronder Tenerife. Nadat je deze praktische zaken hebt geregeld, hoef je alleen nog maar je koffers te pakken en je voor te bereiden op een heerlijke vakantie op Tenerife.

Conclusie

Met de geruststelling dat het drinkwater veilig is en het voedsel in de meeste gelegenheden te vertrouwen is, kun je nu met een gerust hart je reis naar Tenerife boeken. Het eiland heeft voor elke vakantieganger iets te bieden, of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een combinatie van beide. Bereid je goed voor op je reis en geniet van alles wat Tenerife te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden