Praktische info Tenerife

Seizoensgebonden evenementen en festivals op Tenerife

Seizoensgebonden evenementen en festivals op Tenerife

Zomerfestivals

Op het prachtige eiland Tenerife is altijd wel iets te beleven, vooral tijdens de zomermaanden. Zowel toeristen als de lokale bevolking kijken reikhalzend uit naar de zomerfestivals die op het eiland plaatsvinden. Enkele populaire zomerfestivals zijn het Corpus Christi festival in juni, waarbij straten worden versierd met bloemtapijten en er een kleurrijke processie plaatsvindt. Daarnaast is er het San Juan festival op 23 juni, waarbij vreugdevuren worden aangestoken en er tot in de vroege uurtjes wordt gefeest op het strand.

Herfstfestivals

In de herfstmaanden worden er tal van evenementen en festivals georganiseerd op Tenerife. Een van de bekendste herfstfestivals is het Fiesta de la Virgen del Socorro in Candelaria in september, ter ere van de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Dit festival bestaat uit processies, dansvoorstellingen en traditionele muziekoptredens.

Winterfestivals

Ook in de winter kun je op Tenerife genieten van diverse seizoensgebonden evenementen. Het carnaval, dat meestal in februari plaatsvindt, is het grootste en meest uitbundige evenement op het eiland. Gedurende twee weken worden er kleurrijke parades, verklede feesten en danswedstrijden gehouden in steden over het hele eiland.

Lentefestivals

Als de lente aanbreekt, barst het feestgedruis op Tenerife weer los. Een van de meest opvallende lentefestivals is het Semana Santa festival, dat plaatsvindt in de heilige week voor Pasen. Tijdens deze week staan er allerlei religieuze en culturele evenementen op het programma, waaronder processies, concerten en traditionele voorstellingen.

Jaarlijkse evenementen op Tenerife

Naast de seizoensgebonden festivals zijn er ook tal van jaarlijkse evenementen die het hele jaar door op Tenerife plaatsvinden. Enkele populaire evenementen zijn de Romeria de San Isidro, een bedevaartstocht ter ere van de patroonheilige van boeren en het liefdadigheidsevenement Walk for Life, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Feesten aan het strand

Daarnaast zijn er ook regelmatig strandfeesten en muziekfestivals die op het hele eiland plaatsvinden. Denk aan liveoptredens, DJ-sets en eetkraampjes met lokale lekkernijen. Een van de meest populaire strandfeesten is Siam Park’s Full Moon Party, waarbij bezoekers tot laat in de nacht kunnen dansen en relaxen onder de sterrenhemel.

Praktische informatie

Als je van plan bent om tijdens een van deze festivals naar Tenerife te reizen, is het verstandig om van tevoren je accommodatie te boeken. De festiviteiten trekken namelijk veel bezoekers, waardoor hotels en vakantiehuizen snel volgeboekt kunnen zijn. Zorg er ook voor dat je op tijd arriveert bij evenementen, vooral als je het carnaval wilt bijwonen.

Reistips

Het vieren van een festival op Tenerife is een geweldige ervaring, maar het is ook belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Hier zijn enkele reistips voor het bijwonen van festivals op Tenerife:
1. Zorg voor een goede reisverzekering
2. Boek je accommodatie op tijd
3. Wees op de hoogte van lokale gebruiken en tradities
4. Neem voldoende zonnebrandcrème en water mee, vooral tijdens zomerfestivals

Boek nu jouw reis naar Tenerife

Ben je klaar om het bruisende festivalleven van Tenerife te ervaren? Boek dan nu jouw reis naar dit prachtige eiland en dompel je onder in de kleurrijke festiviteiten. Of je nu houdt van zomerse straatfeesten, herfstprocessies, winterse carnavals of lentefeesten, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie vol muziek, dans en cultuur op dit betoverende eiland!

Ook Canarische Eilanden