Praktische info Tenerife

Gebruik van creditcards en betaalkaarten op Tenerife

Gebruik van creditcards en betaalkaarten op Tenerife

Als je van plan bent om naar Tenerife te reizen, is het handig om vooraf te weten hoe het zit met het gebruik van creditcards en betaalkaarten op het eiland. Tenerife is een populaire vakantiebestemming, en zoals elke populaire bestemming, kun je er op verschillende manieren betalen. In dit artikel deel ik graag mijn eigen ervaringen en tips over het gebruik van creditcards en betaalkaarten tijdens mijn verblijf op Tenerife.

Betalingen met creditcards

Op Tenerife kun je vrijwel overal met creditcards betalen. Of je nu iets wilt kopen in een winkel, een maaltijd wilt afrekenen in een restaurant, of tickets wilt kopen voor attracties, de meeste gelegenheden accepteren creditcardbetalingen. De meest gangbare creditcards, zoals Visa en Mastercard, worden over het algemeen geaccepteerd. Dit is vooral handig voor grotere uitgaven, zoals het huren van een auto of het boeken van een excursie.

Echter, het is altijd verstandig om contant geld op zak te hebben voor kleinere aankopen en voor het geval dat je op een plek belandt waar creditcards niet geaccepteerd worden.

Betalingen met betaalkaarten

Naast creditcards kun je op Tenerife ook gemakkelijk betalen met een betaalkaart, zoals een pinpas of een Maestro-kaart. Dit is handig voor het doen van boodschappen, het tanken van je huurauto of het afrekenen van je hotelrekening. Net als bij creditcards, kun je de meeste betaalkaarten zonder problemen gebruiken bij winkels, restaurants en andere gelegenheden.

Het is wel aan te raden om bij je eigen bank na te gaan of jouw betaalkaart geschikt is voor gebruik in het buitenland, en of er mogelijk extra kosten worden gerekend voor transacties in het buitenland. Het is ook slim om vooraf een maximum bedrag per dag in te stellen, zodat je eventuele diefstal of verlies van je kaart beperkt.

Geld opnemen bij geldautomaten

Naast betalingen met creditcards en betaalkaarten, is het op Tenerife ook mogelijk om geld op te nemen bij geldautomaten. Op het eiland zijn voldoende geldautomaten te vinden, vooral in de meer toeristische gebieden. Let er wel op dat er mogelijk kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van een buitenlandse geldautomaat, zowel door de bank van de geldautomaat als door jouw eigen bank.

Daarom is het verstandig om vooraf bij jouw eigen bank na te gaan wat de kosten zijn voor het pinnen in het buitenland, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er ook voor dat je pincode vier cijfers lang is, aangezien dit de standaard is voor geldautomaten op Tenerife.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Net zoals op elke andere plek in de wereld, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je betaalkaarten en creditcards gebruikt op Tenerife. Zorg ervoor dat je jouw kaarten veilig opbergt, bijvoorbeeld in een anti-diefstal reisportemonnee, en houd je pincode geheim. Mocht je kaart toch gestolen worden, neem dan direct contact op met jouw bank om de kaart te laten blokkeren.

Ook is het slim om kopieën te maken van al je belangrijke documenten, zoals creditcardinformatie en paspoort, en deze apart van de originelen te bewaren. Op die manier kun je deze gegevens nog steeds gebruiken om nieuwe kaarten aan te vragen of om aangifte te doen bij de politie.

Conclusie en boek jouw reis naar Tenerife!

Al met al is het gebruik van creditcards en betaalkaarten op Tenerife over het algemeen gemakkelijk en moet je geen problemen ondervinden bij het doen van betalingen. Onthoud wel dat het verstandig is om wat contant geld op zak te hebben voor kleinere uitgaven en in geval van nood.

Met deze informatie in het achterhoofd, hoef je je geen zorgen te maken over betalingen wanneer je naar Tenerife reist. Ga op zoek naar jouw ideale accommodatie, boek een paar leuke excursies en verheug je op een zorgeloze vakantie op dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden