Praktische info Tenerife

Informatie over het vinden van medische hulp op Tenerife

Medische hulp op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar Tenerife is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor medische hulp, mocht dit onverhoopt nodig zijn. Gelukkig zijn er op het eiland verschillende medische voorzieningen waar je als toerist terecht kunt. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je handige tips over het vinden van medische hulp op Tenerife.

Algemene informatie

Als je tijdens je vakantie op Tenerife medische hulp nodig hebt, kun je terecht bij de lokale gezondheidscentra, ook wel ‘Centros de Salud’ genoemd. Daarnaast zijn er op het eiland ook verschillende privéklinieken en natuurlijk de ziekenhuizen, voor als de situatie ernstiger is. De meeste dokters op Tenerife spreken Engels en vaak ook andere talen, waardoor de communicatie geen probleem hoeft te zijn.

Gezondheidscentra

De gezondheidscentra zijn verspreid over het eiland en je kunt er terecht voor allerlei soorten medische hulp. Van kleine verwondingen en insectenbeten tot allergische reacties en griepklachten, de dokters in de gezondheidscentra kunnen je met allerlei problemen helpen. Daarnaast zijn er apotheken op elke hoek van de straat te vinden waar je terecht kunt voor medicijnen en advies.

Privéklinieken

Als je de voorkeur geeft aan een privéarts, zijn er op Tenerife verschillende privéklinieken te vinden. Hier kun je vaak zonder afspraak terecht en word je snel geholpen. De kosten voor een bezoek aan een privékliniek kunnen hoger liggen dan bij een gezondheidscentrum, maar veelal worden deze kosten vergoed door je reisverzekering.

Ziekenhuizen

Voor ernstigere situaties kun je terecht bij een van de ziekenhuizen op Tenerife. Hier kun je rekenen op uitgebreide medische zorg en specialistische hulp. Over het algemeen is de medische zorg op Tenerife van een hoog niveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je hier terecht komt.

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn vakantie op Tenerife ben ik helaas ziek geworden en moest ik op zoek naar medische hulp. Gelukkig ben ik terechtgekomen bij een gezondheidscentrum in de buurt van mijn accommodatie. De dokter sprak goed Engels en stelde me direct op mijn gemak. De service was uitstekend en binnen korte tijd had ik de medicijnen die ik nodig had. Ik was onder de indruk van de professionele en vriendelijke benadering van de dokters en het personeel.

Tips voor het vinden van medische hulp

Als je op vakantie bent op Tenerife en medische hulp nodig hebt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

  • Zorg dat je altijd een kopie van je reisverzekering en identiteitsbewijs bij je hebt.
  • Vraag bij de receptie van je accommodatie om advies over waar je het beste naartoe kunt gaan voor medische hulp.
  • Bel van tevoren altijd even om er zeker van te zijn dat je bij een gezondheidscentrum of privékliniek terecht kunt.
  • Vraag je reisorganisatie om aanbevelingen voor betrouwbare medische voorzieningen op het eiland.

Conclusie

Als je op vakantie gaat naar Tenerife is het fijn om te weten dat je bij medische problemen goed terecht kunt op het eiland. Of je nu een klein ongelukje hebt gehad of bijvoorbeeld last hebt van een veelvoorkomende vakantieziekte, er zijn voldoende mogelijkheden voor medische hulp op Tenerife. Met de juiste voorbereiding en een goede reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken en kun je optimaal genieten van je vakantie op dit prachtige eiland.

Heb jij al zin gekregen in een vakantie naar Tenerife? Boek dan snel jouw reis en geniet van de prachtige stranden, heerlijke Spaanse keuken en het altijd aangename klimaat. En mocht je onverhoopt toch medische hulp nodig hebben, dan weet je nu dat je in goede handen bent op dit mooie eiland!

Ook Canarische Eilanden