Praktische info Tenerife

Informatie over het huren van fietsen op Tenerife

Het huren van fietsen op Tenerife: een geweldige manier om het eiland te verkennen

Als je ooit op Tenerife bent geweest, weet je dat het eiland veel te bieden heeft. Prachtige stranden, adembenemende natuur en heerlijk weer het hele jaar door. Een fantastische manier om dit alles te ontdekken is door het huren van een fiets. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en geef ik je handige tips voor het huren van fietsen op Tenerife.

Canarische Eilanden - D-reizen

Voordelen van het huren van een fiets op Tenerife

Het huren van een fiets heeft vele voordelen, vooral op een eiland als Tenerife. Hier zijn een paar redenen waarom het een geweldige keuze is:

 • Vrijheid: Met een fiets kun je gemakkelijk van de gebaande paden afwijken en op plekken komen waar je met de auto niet kunt komen.
 • Gezondheid: Fietsen is een geweldige manier om actief te blijven tijdens je vakantie. Daarnaast is het ook een milieuvriendelijke vorm van transport.
 • Ontspanning: Er gaat niets boven het gevoel van de wind in je haren terwijl je langs de kustlijn fietst en geniet van het prachtige uitzicht.
 • Kostenbesparing: Fietsen is een goedkope en efficiënte manier om je op het eiland te verplaatsen, zonder dat je geld uitgeeft aan dure taxiritten of het huren van een auto.

Waar kan je fietsen huren op Tenerife?

Er zijn verschillende opties voor het huren van fietsen op Tenerife. Van lokale verhuurbedrijven tot grote internationale ketens, je hebt genoeg keuze. Zelf heb ik goede ervaringen gehad met het huren van fietsen bij Fietsverhuur Tenerife, een betrouwbaar verhuurbedrijf met een ruim aanbod aan fietsen voor alle niveaus.

Naast het huren van de fiets zelf, bieden veel verhuurbedrijven ook extra services aan, zoals het bezorgen van de fiets bij je accommodatie of het regelen van routes en begeleide fietstochten. Dit kan handig zijn als je geen zin hebt om zelf alles uit te zoeken.

Welke soorten fietsen kan je huren?

Op Tenerife is er voor ieder wat wils als het gaat om het huren van fietsen. Of je nu een fanatieke mountainbiker bent, liever relaxt door de stad fietst of de uitdagende wegen van het eiland wilt verkennen, er is een geschikte fiets voor jou. Enkele populaire opties zijn:

 • Mountainbikes: Perfect voor het verkennen van de ruige natuur en de vele paden en trails op het eiland.
 • Racefietsen: Ideaal voor de fanatieke wielrenner die graag de adembenemende wegen van Tenerife wil bedwingen.
 • Stadsfietsen: Comfortabel en praktisch voor ontspannen fietstochten door de stad of langs de kust.
 • Elektrische fietsen: Voor wie wat extra ondersteuning kan gebruiken tijdens het fietsen en optimaal wil genieten van de prachtige omgeving.

Praktische tips voor het huren van fietsen op Tenerife

Voordat je een fiets huurt, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

 • Reserveer op tijd: Vooral in drukkere periodes is het verstandig om je fiets van tevoren te reserveren, zodat je zeker bent van beschikbaarheid.
 • Check de staat van de fiets: Controleer de fiets bij het ophalen op eventuele schade of gebreken en test altijd even de remmen en versnellingen.
 • Informeer naar verzekering en pechhulp: Het is fijn om te weten wat er geregeld is in geval van pech onderweg of bij schade aan de fiets.
 • Neem je eigen gear mee: Als je specifieke pedalen, schoenen of andere onderdelen gebruikt, vraag dan of je deze kunt meenemen en gebruiken op de gehuurde fiets.

Boek je fietsavontuur op Tenerife

Of je nu een ervaren wielrenner bent die de uitdagende beklimmingen van Tenerife wil trotseren, of gewoon op je gemak het eiland wilt verkennen, het huren van een fiets is de perfecte manier om het eiland op een actieve en avontuurlijke manier te ontdekken. Met de vrijheid en flexibiliteit die een fiets je biedt, kun je het maximale uit je vakantie halen. Dus waar wacht je nog op? Boek je fiets en ga op avontuur op Tenerife!

Ook Canarische Eilanden