Praktische info Tenerife

Belangrijke contactgegevens voor noodgevallen op Tenerife

Belangrijke contactgegevens voor noodgevallen op Tenerife

Wie weet waar je aan toe bent?

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zorgeloos genieten van al het moois dat je bestemming te bieden heeft. Toch is het altijd verstandig om voorbereid te zijn op onverwachte situaties, zoals noodgevallen. Daarom is het handig om op de hoogte te zijn van belangrijke contactgegevens voor noodgevallen op Tenerife, zodat je in geval van nood snel de juiste hulp kunt inschakelen.

Belangrijke telefoonnummers

Het is altijd goed om de belangrijkste telefoonnummers bij de hand te hebben wanneer je op vakantie bent. Hier zijn een aantal handige nummers die je in geval van nood kunt bellen:

– Alarmnummer: 112
– Politie: 091
– Ambulance: 061
– Brandweer: 080

Zorg ervoor dat je deze nummers altijd paraat hebt en deel ze ook met je reisgenoten, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn in geval van nood.

Nederlandse ambassade

Het kan ook fijn zijn om te weten waar de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade is, voor het geval je documenten verliest of andere consulaire hulp nodig hebt. Op Tenerife bevindt zich geen Nederlandse ambassade, maar er is wel een consulaat in Santa Cruz de Tenerife. Hier kun je terecht voor hulp en advies in noodgevallen.

Adres: Plaza de los Patos, 1, 6º, 38002 Santa Cruz de Tenerife
Telefoon: +34 922 238 080

Ziekenhuizen en medische hulp

Mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben tijdens je verblijf op Tenerife, dan is het fijn om te weten waar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen zijn. Hier zijn een paar ziekenhuizen en medische centra waar je terecht kunt:

– Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria: +34 922 602 000
– Hospiten Bellevue: +34 922 385 450
– Centro de Salud Costa Adeje: +34 922 715 230

Zorg ervoor dat je eventuele medische informatie en verzekeringen bij de hand hebt wanneer je medische hulp nodig hebt.

Reisverzekering

Het hebben van een goede reisverzekering is een absolute must wanneer je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van je verzekeringsmaatschappij bij de hand hebt, zodat je in geval van nood snel contact kunt opnemen voor hulp en ondersteuning.

Voorbereid op vakantie

Door deze belangrijke contactgegevens paraat te hebben, kun je met een gerust hart op vakantie gaan en genieten van al het moois dat Tenerife te bieden heeft. Of je nu aan het strand ligt, een wandeling maakt door de prachtige natuur of geniet van de lokale keuken, het is fijn om te weten dat je goed voorbereid bent op eventuele noodgevallen.

Boek nu je vakantie naar Tenerife

Nu je goed geïnformeerd bent over de belangrijke contactgegevens voor noodgevallen op Tenerife, hoef je alleen nog maar je droomvakantie te boeken. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie, avontuurlijke activiteiten of culturele ontdekkingen, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Boek nu je vakantie naar Tenerife en ga met een gerust hart op reis!

Ook Canarische Eilanden