Praktische info Tenerife

Taal en communicatie op Tenerife

Taal en communicatie op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar het prachtige eiland Tenerife, is het handig om wat meer te weten over de taal en communicatie die je kunt verwachten. Tenerife is officieel onderdeel van Spanje, dus de officiële taal is Spaans. Maar maak je geen zorgen als je geen Spaans spreekt, want veel mensen op het eiland spreken ook Engels. In dit artikel zal ik meer vertellen over de talen die gesproken worden op Tenerife, en hoe de communicatie verloopt.

Spaans op Tenerife

Spaans is de officiële taal van Tenerife, en het wordt door bijna alle inwoners gesproken. Als je een beetje Spaans spreekt, kun je je dus prima redden op het eiland. Mensen zullen het zeker waarderen als je probeert een paar woorden Spaans te spreken, zelfs al is het maar “hola” en “gracias”. De lokale bevolking is over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam, dus ze zullen je zeker willen helpen als je met taalproblemen zit.

Als je meer wilt leren over de Spaanse taal, kun je ook een taalcursus volgen op Tenerife. Er zijn verschillende scholen en instituten die Spaanse lessen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden.

Engels op Tenerife

Hoewel Spaans de officiële taal is, is Engels ook wijdverspreid op Tenerife. Dit komt vooral door het toerisme; veel mensen die op het eiland werken in de toeristische sector spreken Engels. Dit geldt met name in de populaire toeristische gebieden zoals Playa de las Américas en Los Cristianos.

De meeste menu’s in restaurants en cafés zijn ook in het Engels vertaald, dus je zult geen problemen hebben met het vinden van lekker eten en drinken. Ook zijn de meeste attracties en bezienswaardigheden voorzien van Engelse informatieborden, zodat je gemakkelijk kunt begrijpen wat je aan het bekijken bent.

Andere talen op Tenerife

Naast Spaans en Engels worden er op Tenerife nog enkele andere talen gesproken. Door de grote Europese expat-gemeenschap zijn er ook mensen die Duits, Frans, Italiaans en zelfs Nederlands spreken. In de toeristische gebieden kom je dan ook regelmatig mensen tegen die meerdere talen spreken.

Als je zelf een andere taal dan Spaans of Engels spreekt, is het altijd leuk om te proberen een praatje te maken in je moedertaal. Dit wordt vaak gewaardeerd en kan voor leuke en interessante gesprekken zorgen.

Communicatie tips

Als je op Tenerife bent, zijn er een paar handige tips om de communicatie soepel te laten verlopen. Hier zijn een paar dingen waar je op kunt letten:

  • Leer een paar basiszinnen in het Spaans, zoals “hello”, “thank you” en “where is the bathroom”.
  • Als je in een restaurant of winkel bent, is het altijd beleefd om eerst te vragen of de persoon Engels spreekt voordat je begint te praten.
  • Als je de weg vraagt, zorg ervoor dat je het adres of de locatie opschrijft in plaats van het alleen maar te zeggen. Dit kan verwarring voorkomen.

Samenvatting

Op Tenerife kun je je prima redden met Engels, maar het is altijd leuk om een paar woorden in het Spaans te leren. Door de vriendelijke lokale bevolking en de wijdverspreide kennis van Engels, zul je geen problemen hebben met communicatie tijdens je vakantie op dit prachtige eiland. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis naar Tenerife en geniet van zon, zee, strand én goede communicatie!

Ook Canarische Eilanden