Reisgidsen Fuerteventura

Populaire souvenirwinkels en markten op Fuerteventura

Populaire souvenirwinkels en markten op Fuerteventura

Ben je op vakantie op het prachtige Fuerteventura en wil je graag wat leuke souvenirs mee naar huis nemen? Dan ben je op het juiste eiland! Fuerteventura staat bekend om zijn diverse souvenirwinkels en gezellige markten waar je allerlei leuke en typische producten kunt vinden. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekken om souvenirs te shoppen op dit eiland.

Souvenirwinkels

Op Fuerteventura zijn er tal van souvenirwinkels te vinden waar je typisch Spaanse en Canarische producten kunt kopen. Een van de populairste souvenirwinkels is El Mercadillo, gelegen in Corralejo. Hier vind je een breed scala aan souvenirs, variërend van handgemaakte sieraden tot traditionele Canarische kleding.

Een andere aanrader is Artesani­a La Oliva in het gelijknamige stadje La Oliva. Deze winkel staat bekend om zijn authentieke handgemaakte producten, zoals keramiek, textiel en houtsnijwerk. Een perfecte plek om een uniek souvenir te vinden!

Markten

Naast souvenirwinkels zijn er ook wekelijkse markten op Fuerteventura waar je lokale producten en ambachten kunt kopen. Een van de grootste en meest levendige markten is de Corralejo Markt, die elke zondag plaatsvindt. Hier vind je een mix van verse producten, kleding, sieraden en handwerk.

Een andere markt die een bezoek waard is, is de Can­arios Markt in Caleta de Fuste. Deze markt biedt een verscheidenheid aan producten, van traditionele Canarische delicatessen tot handgemaakte houten voorwerpen. Een ideale plek om lokale specialiteiten te proeven en souvenirs te kopen.

Handige tips

Als je souvenirs gaat kopen op Fuerteventura, zijn er een paar handige tips die je kunt gebruiken:

  • Onderhandelen: In veel souvenirwinkels en op markten is het gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs. Wees niet bang om een lagere prijs te vragen.
  • Lokale producten: Probeer zoveel mogelijk lokale producten te kopen om de plaatselijke economie te steunen en authentieke souvenirs mee naar huis te nemen.
  • Controleer de kwaliteit: Voordat je een souvenir koopt, controleer altijd de kwaliteit om er zeker van te zijn dat je een duurzaam en echt product koopt.

Klaar om te shoppen!

Met deze tips en aanbevelingen moet je ongetwijfeld de perfecte souvenirs kunnen vinden om je vakantie op Fuerteventura te herinneren. Vergeet niet om wat lokale lekkernijen te proeven en geniet van het winkelen op dit prachtige eiland. Veel shopplezier!

Ook Canarische Eilanden