Reisgidsen Fuerteventura

De beste plekken om te snorkelen en te duiken

Inleiding

Als je op zoek bent naar prachtige onderwaterwerelden en kristalhelder water, dan is Fuerteventura de place to be! Met zijn uitgestrekte kustlijn en diverse maritieme fauna en flora, is dit Canarische Eiland een paradijs voor snorkelaars en duikers. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor de beste plekken om te snorkelen en te duiken op Fuerteventura.

Snorkelen op Fuerteventura

Met zijn vele baaien en lagunes, is Fuerteventura de ideale bestemming om te snorkelen. Enkele van de beste snorkelplekken op het eiland zijn:

Playa de la Concha

Playa de la Concha is een prachtig strand gelegen in El Cotillo, aan de noordwestkust van Fuerteventura. Het kristalheldere water en de kleurrijke vissen maken dit een geweldige plek om te snorkelen. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen en te genieten van de onderwaterwereld!

Betancuria

Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, is ook een geweldige plek om te snorkelen. De rustige wateren van de baai bieden een uitstekend zicht op de prachtige zeebodem en het zeeleven. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al dat moois vast te leggen!

Duiken op Fuerteventura

Voor de ervaren duikers onder ons zijn er ook tal van duikspots op Fuerteventura. Enkele van de meest spectaculaire duikplekken zijn:

Aquarium

De duikspot Aquarium, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn rijke en diverse onderwaterleven. Van kleurrijke vissen tot schildpadden en roggen, je zult hier zeker je ogen uitkijken. Vergeet niet om je duikbrevet mee te nemen en te genieten van deze onvergetelijke ervaring!

Catedral

Catedral is een duikspot aan de zuidkust van Fuerteventura en staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties en grotten. Duikers kunnen hier genieten van adembenemende onderwaterlandschappen en unieke flora en fauna. Het is een must-visit voor elke duikliefhebber!

Conclusie

Zoals je kunt zien, heeft Fuerteventura heel wat te bieden voor zowel snorkelaars als duikers. Met zijn prachtige kustlijn en diverse onderwaterwerelden, is dit Canarische Eiland een paradijs voor liefhebbers van de zee. Dus pak je snorkel of duikuitrusting en ga op ontdekkingstocht op Fuerteventura!

Ook Canarische Eilanden