Praktische Info

Lokale Markten en Ambachtelijke Winkels op Gran Canaria

Lokale Markten en Ambachtelijke Winkels op Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden, mooie landschappen en bruisende steden. Maar naast het toeristische aspect biedt het eiland ook een rijke culturele geschiedenis en traditionele ambachtelijke producten. Lokale markten en ambachtelijke winkels zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het eiland en bieden bezoekers de kans om lokale producten en kunstwerken te ontdekken en te kopen. In dit artikel gaan we dieper in op de lokale markten en ambachtelijke winkels op Gran Canaria.

Lokale Markten

Op Gran Canaria zijn er tal van lokale markten die het hele jaar door worden gehouden. Een van de meest populaire markten is de Mercado de Vegueta in Las Palmas, die elke zondag plaatsvindt. Hier vindt u een scala aan lokale producten, variërend van verse groenten en fruit tot handgemaakte souvenirs en ambachtelijke producten. De markt is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer en om te genieten van heerlijke Canarische gerechten.

Een andere populaire markt is de Mercadillo de Mogan, die elke vrijdag wordt gehouden in Puerto de Mogan. Deze kleurrijke markt biedt een breed scala aan producten, van kleding en sieraden tot handgemaakte kunstwerken en lokale delicatessen. Het is een geweldige plek om te winkelen en om de lokale cultuur te ervaren.

Populaire Lokale Markten op Gran Canaria

  • Mercado de Vegueta in Las Palmas
  • Mercadillo de Mogan in Puerto de Mogan
  • Woensdagmarkt in San Fernando de Maspalomas
  • Mercadillo de Teror in Teror
  • Mercado de Agrícola in San Mateo

Ambachtelijke Winkels

Naast de lokale markten zijn er ook tal van ambachtelijke winkels op Gran Canaria die unieke en traditionele producten verkopen. Een van de meest bekende ambachtelijke winkels is Tirma, gelegen in de hoofdstad Las Palmas. Deze winkel biedt een breed scala aan ambachtelijke producten, waaronder handgemaakte sieraden, keramiek, en textiel. Het is een geweldige plek om te winkelen voor authentieke Canarische souvenirs.

Een andere populaire ambachtelijke winkel is Artesanía Canaria, gelegen in het pittoreske dorpje Teror. Deze winkel biedt een breed scala aan traditionele Canarische producten, waaronder keramiek, houtsnijwerk, en borduurwerk. Het is een geweldige plek om de lokale ambachten en kunstwerken te ontdekken.

Ambachtelijke Winkels op Gran Canaria

Naam Locatie
Tirma Las Palmas
Artesanía Canaria Teror
El Rinconcito Canario Agaete
La Aldea La Aldea de San Nicolás

Al met al zijn lokale markten en ambachtelijke winkels een belangrijk onderdeel van de culturele ervaring op Gran Canaria. Door een bezoek te brengen aan deze markten en winkels kunnen bezoekers kennismaken met de lokale ambachten, kunstwerken en producten, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de lokale economie. Of u nu op zoek bent naar verse producten of unieke souvenirs, de lokale markten en ambachtelijke winkels op Gran Canaria hebben voor elk wat wils.

Ook Canarische Eilanden