Praktische Info

Strandpicknicks en Barbecueplekken op Gran Canaria

Strandpicknicks en Barbecueplekken op Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend om zijn prachtige stranden en heerlijke klimaat. Wat is er nu leuker dan op een zonnige dag een picknick of barbecue te organiseren op het strand? Gelukkig biedt Gran Canaria tal van picknick- en barbecueplekken aan, zodat je optimaal kunt genieten van een gezellige maaltijd in de buitenlucht.

Populaire stranden met picknick- en barbecuefaciliteiten

Op diverse stranden op Gran Canaria kun je gebruik maken van de aanwezige picknick- en barbecuefaciliteiten. Hieronder vind je een aantal populaire stranden met deze voorzieningen:

 • Playa de Las Canteras: Dit prachtige strand in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria heeft verschillende picknick- en barbecueplekken waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Playa de Maspalomas: Het bekende strand van Maspalomas beschikt over diverse picknicktafels en barbecuefaciliteiten. Ideaal voor een gezellige dag op het strand met vrienden of familie.
 • Playa del Inglés: Ook op dit populaire strand zijn picknick- en barbecueplekken aanwezig. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee.

Regels en richtlijnen voor strandpicknicks en barbecues

Bij het organiseren van een picknick of barbecue op een strand is het belangrijk om rekening te houden met de geldende regels en richtlijnen. Hierbij kun je denken aan het volgende:

 1. Verzamel al het afval en gooi dit in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. Laat het strand schoon en opgeruimd achter.
 2. Houd rekening met eventuele brandgevaar en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op in verband met het gebruik van barbecues.
 3. Wees respectvol naar andere strandgangers en houd het geluidsniveau binnen de perken.

Benodigdheden voor een geslaagde strandpicknick of barbecue

Om optimaal te genieten van een picknick of barbecue op het strand is het handig om de volgende benodigdheden mee te nemen:

 • Picknickkleed of strandlaken
 • Picknickmand met eten en drinken
 • Barbecuebenodigdheden (indien van toepassing)
 • Verkoelende drankjes
 • Zonnebrandcrème en zonnebril
 • Eventueel strandspellen of speelgoed voor de kinderen

Alternatieve locaties voor strandpicknicks en barbecues

Naast de stranden zijn er ook diverse parken en recreatiegebieden op Gran Canaria waar je heerlijk kunt picknicken en barbecueën. Enkele populaire locaties zijn:

 • Parque Santa Catalina: Dit sfeervolle park in Las Palmas de Gran Canaria is ideaal voor een ontspannen picknick in de schaduw van de palmbomen.
 • Parque Doramas: Hier vind je prachtige groene plekken om te genieten van een picknick, omringd door weelderige flora en fauna.
 • Barranco de Guayadeque: Dit natuurpark heeft diverse barbecueplekken waar je kunt genieten van een barbecue in een adembenemende omgeving.

Conclusie

Strandpicknicks en barbecues bieden de ideale gelegenheid om te genieten van het prachtige weer en de adembenemende omgeving van Gran Canaria. Of je nu kiest voor een strandpicknick met uitzicht op de zee of een barbecue in een groen park, er zijn tal van mogelijkheden om optimaal te genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Vergeet niet om de geldende regels en richtlijnen in acht te nemen en de benodigde benodigdheden mee te nemen voor een geslaagde picknick of barbecue. Gran Canaria biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke dag in de zon!

Ook Canarische Eilanden