Praktische Info

In Nood op Gran Canaria: Hulpnummers en diensten

In Nood op Gran Canaria: Hulpnummers en diensten

Gran Canaria is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan en is een populaire vakantiebestemming onder toeristen van over de hele wereld. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en prachtige landschappen. Echter, ongeacht hoe goed gepland een vakantie ook is, er kunnen altijd onverwachte noodsituaties ontstaan. Daarom is het belangrijk om te weten welke hulpdiensten en -nummers beschikbaar zijn op Gran Canaria in geval van nood.

Belangrijke noodnummers

Als u zich in een noodsituatie bevindt op Gran Canaria, zijn er verschillende noodnummers die u kunt bellen voor hulp. Hier zijn een paar van de belangrijkste noodnummers:

 • 112: Het algemene noodnummer in Spanje. Het kan worden gebeld voor iedere noodsituatie, of het nu gaat om medische hulp, brandweer, politie, of een andere noodsituatie.
 • 061: Dit nummer verbindt u met de ambulancedienst. Bel dit nummer als u medische hulp nodig heeft.
 • 062: Dit is het nummer van de Guardia Civil, de Spaanse politie. Bel dit nummer voor politiehulp.
 • 080: Voor brandweerhulp kunt u dit nummer bellen.

Medische nooddiensten

Naast het bellen van het noodnummer 112, zijn er verschillende medische nooddiensten beschikbaar op Gran Canaria. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Ziekenhuizen: Gran Canaria heeft verschillende openbare en particuliere ziekenhuizen verspreid over het eiland. De meeste ziekenhuizen bieden 24-uurs spoedeisende hulp.
 • Medische centra: Er zijn verschillende medische centra en gezondheidsklinieken verspreid over het eiland. Deze kunnen worden gecontacteerd voor minder dringende medische hulp.
 • Apotheken: Gran Canaria heeft veel apotheken die 24 uur per dag geopend kunnen zijn. Voor niet-dringende medische behoeften kunt u hier terecht.

Reisverzekering en medische dekking

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat u op vakantie gaat naar Gran Canaria, of een andere bestemming. Zorg ervoor dat uw reisverzekering medische dekking biedt, inclusief dekking voor spoedeisende medische evacuatie, mocht dat nodig zijn.

Politie en veiligheid

De Guardia Civil is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Spanje, en speelt ook een rol in het bieden van hulp bij noodsituaties. Voor niet-dringende politiehulp kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde politiebureau. Als u zich in een noodsituatie bevindt, bel dan het noodnummer 062 voor politiehulp.

Veiligheidstips voor toeristen

Hoewel Gran Canaria over het algemeen een veilige bestemming is voor toeristen, is het altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om uw veiligheid te waarborgen. Hier zijn een paar algemene veiligheidstips:

 • Bewaar uw waardevolle spullen op een veilige plek en draag ze niet opzichtig bij u.
 • Wees voorzichtig met uw persoonlijke bezittingen in drukke toeristische gebieden en vermijd situaties die u kwetsbaar maken voor diefstal.
 • Houd uw paspoort en andere belangrijke documenten veilig opgeborgen in een kluis in uw accommodatie.
 • Wees alert op uw omgeving en vermijd onveilige gebieden, vooral ‘s avonds en ‘s nachts.

Brandweer en brandveiligheid

In geval van brand is het belangrijk om snel te handelen en de brandweer te bellen. Het noodnummer voor de brandweer is 080. Naast het bellen van de brandweer, zijn er een paar belangrijke voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om brandveiligheid te waarborgen tijdens uw verblijf op Gran Canaria:

 • Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de locatie van brandblussers in uw accommodatie en weet hoe ze te gebruiken in geval van nood.
 • Houd brandbare materialen uit de buurt van open vuur of hittebronnen.
 • Vermijd roken in bed en gooi sigarettenpeuken weg in daarvoor bestemde bakken.
 • Volg de instructies van de hoteleigenaar of de beheerder van uw accommodatie met betrekking tot brandveiligheid.

Door op de hoogte te zijn van de beschikbare hulpnummers en -diensten op Gran Canaria, en door voorzorgsmaatregelen te nemen voor uw eigen veiligheid, kunt u op een zorgeloze manier genieten van uw verblijf op dit prachtige eiland.

Ook Canarische Eilanden