Weer & Klimaat Lanzarote

Zeetemperaturen rond Lanzarote

Zeetemperaturen rond Lanzarote

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, is een populaire bestemming voor zon- en zeeliefhebbers. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en aangename klimaat gedurende het hele jaar. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de populariteit van Lanzarote is de aangename zeetemperatuur. In dit artikel zullen we de zeetemperaturen rond Lanzarote onderzoeken en de beste periode om te genieten van een verfrissende duik in de wateren van dit prachtige eiland.

Zeetemperaturen per seizoen

Het zeewater rondom Lanzarote is over het algemeen warm en aangenaam gedurende het hele jaar. Echter, er zijn subtiele variaties in de zeetemperaturen afhankelijk van het seizoen.

Winter


Tijdens de wintermaanden, van december tot februari, schommelen de zeetemperaturen rond Lanzarote tussen de 18°C en 20°C. Hoewel dit nog steeds relatief warm is, kan het voor sommige mensen te fris zijn om te zwemmen.

Lente


In de lente, van maart tot mei, begint het water rond Lanzarote op te warmen. De zeetemperaturen bereiken gemiddeld tussen de 20°C en 22°C, waardoor het aangenamer wordt om te zwemmen en te genieten van watersportactiviteiten.

Zomer


De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn de ideale tijd voor een verfrissende duik in de wateren van Lanzarote. De zeetemperaturen stijgen tot gemiddeld tussen de 23°C en 25°C, waardoor het water heerlijk warm is en perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Herfst


In de herfst, van september tot november, blijven de zeetemperaturen rond Lanzarote nog steeds aangenaam warm. Met gemiddelde temperaturen tussen de 22°C en 24°C, is de herfst ook een uitstekende periode om te genieten van de wateren van dit prachtige eiland.

Invloed van de golfstroom

De zeetemperaturen rond Lanzarote worden sterk beïnvloed door de Canarische Eilanden golfstroom. Deze golfstroom komt vanuit het zuiden en zorgt ervoor dat het water rondom het eiland warm en helder is. De constante stroming van warm water draagt bij aan de aangename temperaturen en de diversiteit van het onderwaterleven.

Beste periode om te zwemmen

De beste periode om te genieten van een verfrissende duik in de wateren rond Lanzarote is tijdens de zomermaanden. Met de zeetemperaturen die oplopen tot 25°C, is het water perfect om te zwemmen, snorkelen en andere watersportactiviteiten. De aangename temperaturen en de helderheid van het water zorgen voor een onvergetelijke onderwaterervaring.

Watertemperaturen per locatie

Hieronder volgt een overzicht van de gemiddelde zeetemperaturen per locatie rond Lanzarote:

– Puerto del Carmen: 22°C – 25°C
– Playa Blanca: 21°C – 24°C
– Costa Teguise: 20°C – 23°C
– Arrecife: 21°C – 24°C

Het is belangrijk op te merken dat deze temperaturen variëren afhankelijk van de periode van het jaar en de specifieke weersomstandigheden.

Conclusie

De zeetemperaturen rond Lanzarote maken dit eiland een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Met aangenaam warm water gedurende het hele jaar, biedt Lanzarote de perfecte omstandigheden voor een onvergetelijke duik- en zwemervaring. Of je nu in de zomer of winter het eiland bezoekt, je zult zeker genieten van de prachtige wateren die dit paradijselijke eiland te bieden heeft.

Ook Canarische Eilanden