Dagtrips Tenerife

Wandeling naar de Roques de Garcia in het Teide National Park

Een onvergetelijke wandeling naar de Roques de Garcia in het Teide National Park

Wanneer je op het prachtige eiland Tenerife bent, mag een bezoek aan het Teide National Park eigenlijk niet ontbreken. Dit beschermde natuurgebied staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, waaronder de imposante Roques de Garcia. Tijdens mijn verblijf op Tenerife besloot ik dan ook om een wandeling te maken naar deze bijzondere rotsformatie. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en geef ik je tips voor een geslaagde wandeling naar de Roques de Garcia.

Vertrekpunt en route

De wandeling naar de Roques de Garcia begint bij de parkeerplaats bij de Parador Nacional de Turismo, een hotel dat prachtig gelegen is aan de voet van de rotsformatie. Vanaf hier volg je een goed aangegeven wandelpad dat je door een adembenemend vulkanisch landschap leidt. De route is redelijk eenvoudig en goed begaanbaar, maar het is wel verstandig om stevige wandelschoenen te dragen en voldoende water mee te nemen, vooral op warme dagen.

Indrukwekkende landschappen

Tijdens de wandeling word je omringd door spectaculaire landschappen die gevormd zijn door miljoenen jaren van vulkanische activiteit. Je loopt langs ruige rotsen, kleurrijke gesteenten en misschien zelfs wel een groepje wilde Canarische hagedissen. Onderweg naar de Roques de Garcia kun je op verschillende punten genieten van prachtige uitzichten over het nationale park en de omliggende bergen.

De Roques de Garcia

Na ongeveer een uur wandelen bereik je de Roques de Garcia, een indrukwekkende verzameling van bizarre rotsformaties die hoog boven het landschap uitsteken. De meest opvallende rots, genaamd Roque Cinchado, is een icoon van Tenerife en een geliefde plek voor fotografen. Neem hier de tijd om te genieten van de bijzondere vormen en kleuren van de rotsen en om even tot rust te komen te midden van de natuur.

Praktische informatie

Om te genieten van een zorgeloze wandeling naar de Roques de Garcia, is het handig om rekening te houden met de volgende praktische informatie:

  • Startpunt: Parkeerplaats bij de Parador Nacional de Turismo
  • Afstand: De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang (heen en terug)
  • Duur: Reken op ongeveer 2 uur wandeltijd, exclusief pauzes
  • Benodigdheden: Stevige wandelschoenen, water, zonnebrandcrème en een hoed of pet

Samenvatting

De wandeling naar de Roques de Garcia in het Teide National Park is een absolute must voor natuurliefhebbers en avonturiers. De prachtige landschappen en bijzondere rotsformaties maken deze tocht tot een onvergetelijke ervaring. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en vergeet vooral niet om te genieten van al het moois dat Tenerife te bieden heeft!

Wil jij ook de Roques de Garcia en andere schitterende plekken op Tenerife ontdekken? Boek dan nu jouw vakantie naar dit adembenemende eiland en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Ook Canarische Eilanden