Dagtrips Tenerife

Excursie naar het eiland Gran Canaria

Excursie naar het eiland Gran Canaria vanuit Tenerife

Een onvergetelijke dagtocht

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Tenerife, mag een excursie naar het naburige eiland Gran Canaria eigenlijk niet ontbreken. Dit eiland staat bekend om zijn diverse landschappen, van prachtige stranden tot indrukwekkende rotsformaties en groene valleien. Tijdens mijn vakantie op Tenerife besloot ik om deze excursie te boeken en ik heb er geen spijt van gehad. Hieronder deel ik graag mijn ervaringen en tips voor een geslaagde dagtocht naar Gran Canaria.

Canarische Eilanden - D-reizen

Van Tenerife naar Gran Canaria

De excursie begon vroeg in de ochtend, waarbij we met een comfortabele touringcar vanuit ons hotel op Tenerife naar de haven werden gebracht. Hier stapten we op de veerboot die ons in zo’n anderhalf uur naar de haven van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, bracht. De overtocht zelf was al een prachtige ervaring, met een indrukwekkend uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Verkenning van Las Palmas

Eenmaal aangekomen in Las Palmas kregen we de tijd om de stad te verkennen. We bezochten de prachtige kathedraal van Santa Ana en wandelden door de gezellige straatjes van de historische wijk Vegueta. Hier genoten we van een heerlijke tapaslunch in een lokaal restaurant, waar we kennismaakten met de smaken van de Canarische keuken.

Rit door het binnenland

Na onze verkenningstocht door Las Palmas stapten we weer op de touringcar voor een rit door het binnenland van Gran Canaria. We reden door prachtige valleien, langs adembenemende kliffen en door schilderachtige dorpjes. Onze gids vertelde ons veel interessante feiten over de geschiedenis en de natuur van het eiland, waardoor we een nog diepere waardering kregen voor deze bijzondere plek.

Bezoek aan de duinen van Maspalomas

Een absoluut hoogtepunt van de excursie was ons bezoek aan de duinen van Maspalomas, aan de zuidkust van Gran Canaria. Deze duinen doen denken aan een woestijnlandschap en zijn werkelijk adembenemend. We maakten hier een korte wandeling en hadden de mogelijkheid om te genieten van de prachtige uitzichten en een verfrissende duik te nemen in de zee.

Terug naar Tenerife

Na een dag vol prachtige indrukken was het helaas tijd om terug te keren naar Tenerife. Met de veerboot maakten we de overtocht terug naar ons eigen eiland, waar we met een mix van vermoeidheid en voldoening terugkeken op een geweldige dag.

Boek jouw eigen excursie naar Gran Canaria

Mocht je zelf op vakantie zijn op Tenerife en geïnteresseerd zijn in een excursie naar Gran Canaria, dan kan ik het van harte aanbevelen. Het eiland heeft zoveel te bieden en een dagtocht is een fantastische manier om een glimp op te vangen van de schoonheid en diversiteit van Gran Canaria. Deze excursies zijn gemakkelijk te boeken bij de vele reisbureaus die op Tenerife te vinden zijn. Vaak zijn ze inclusief vervoer, gids en de veerbootovertocht, wat het een zeer ontspannen en zorgeloze ervaring maakt. Twijfel dus niet langer en boek jouw eigen excursie naar dit prachtige eiland. Je zult er geen spijt van krijgen!

Ook Canarische Eilanden