Musea Tenerife

Museo Casa Roja

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Tenerife, mag een bezoek aan Museo Casa Roja niet ontbreken. Dit prachtige museum, gelegen in het pittoreske stadje La Orotava, biedt bezoekers de kans om de traditionele Canarische architectuur en levensstijl te ervaren. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat een bezoek aan Museo Casa Roja een absolute must is tijdens je verblijf op Tenerife.

Canarische Eilanden - D-reizen

Ontdek de geschiedenis van Museo Casa Roja

Museo Casa Roja is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws herenhuis en geeft bezoekers een kijkje in het leven van de welgestelde families in La Orotava. Het herenhuis is zorgvuldig gerestaureerd en ingericht met antieke meubels, schilderijen en decoraties die laten zien hoe de rijke Canarische families destijds leefden.

De geschiedenis van Museo Casa Roja is fascinerend en wordt mooi gepresenteerd in de verschillende kamers van het herenhuis. Ik vond het heel interessant om meer te leren over de lokale geschiedenis en de invloed van de Spaanse koloniale periode op de cultuur van Tenerife.

Geniet van de prachtige tuinen

Naast het herenhuis zelf, heeft Museo Casa Roja ook prachtige tuinen die een lust voor het oog zijn. De weelderige tuinen zijn aangelegd volgens de traditionele Canarische stijl en bieden adembenemende uitzichten op de omgeving. Het is heerlijk om hier rustig rond te wandelen en te genieten van de bloemen, planten en fonteinen.

Ontdek de Canarische kunst en ambachten

Naast de prachtige architectuur en tuinen, biedt Museo Casa Roja ook een collectie van Canarische kunst en ambachten. In de verschillende kamers van het museum vind je traditionele handgemaakte producten zoals borduurwerk, aardewerk en houtsnijwerk. Het is fantastisch om te zien hoe de lokale ambachtslieden deze eeuwenoude tradities in ere houden.

Als je geïnteresseerd bent in kunst en ambachten, zul je zeker genieten van de collectie die Museo Casa Roja te bieden heeft. Ik vond het geweldig om te zien hoe de lokale ambachtslieden deze eeuwenoude tradities in ere houden.

Praktische informatie

Museo Casa Roja is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels en Spaans.

La Orotava is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer vanuit de meeste toeristische bestemmingen op Tenerife. Het is de perfecte uitstap tijdens een dagje uit naar het noorden van het eiland.

Boek je reis naar Tenerife

Ik kan Museo Casa Roja van harte aanbevelen aan iedereen die naar Tenerife reist en meer wil leren over de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland. Het is de perfecte bestemming voor een dagje uit en biedt een uniek inzicht in het traditionele Canarische leven.

Als je geïnspireerd bent geraakt door mijn verhaal en zin hebt gekregen om Tenerife te bezoeken, aarzel dan niet om je reis te boeken. Tenerife heeft zoveel te bieden, van prachtige stranden en adembenemende landschappen tot fascinerende bezienswaardigheden zoals Museo Casa Roja. Ik beloof je dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben op dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden