Dagtrips Tenerife

Verkenning van de historische straten van La Orotava

Verkenning van de historische straten van La Orotava op Tenerife

Tijdens mijn reis naar Tenerife had ik het geluk om La Orotava te bezoeken, een prachtige stad die doordrenkt is van geschiedenis en charme. Deze stad staat bekend om zijn prachtige historische straten, architectuur en indrukwekkende pleinen. In dit artikel neem ik je mee op een virtuele tour door de historische straten van La Orotava, vanuit mijn eigen ervaring.

De oude stad

Bij aankomst in La Orotava voel je meteen de historische sfeer die in de lucht hangt. De oude stad ademt geschiedenis en heeft prachtige architectonische hoogstandjes die teruggaan tot de 16e eeuw. De smalle geplaveide straatjes zijn omzoomd met kleurrijke gebouwen en prachtige kerken, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te verkennen. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe het leven hier er eeuwen geleden uit heeft gezien.

Een wandeling door de oude stad is als dwalen door een openluchtmuseum. Elk gebouw, elke straat en elk plein heeft zijn eigen verhaal en draagt bij aan de algehele charme van de stad. Neem de tijd om rond te dwalen en de prachtige architectuur te bewonderen. Vergeet vooral niet om een camera mee te nemen, want je zult ongetwijfeld vele mooie foto’s willen maken.

Plaza del Ayuntamiento

Een hoogtepunt van mijn verkenningstocht door La Orotava was een bezoek aan Plaza del Ayuntamiento, het stadhuisplein. Dit prachtige plein wordt omringd door indrukwekkende gebouwen en wordt gedomineerd door het historische stadhuis. Het is een geweldige plek om even te ontspannen en te genieten van de omgeving. Ook vind je hier tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over het levendige plein.

Vanaf Plaza del Ayuntamiento kun je gemakkelijk te voet verder de historische straten van La Orotava verkennen. Het plein vormt als het ware het centrale punt van de stad en van hieruit kun je alle kanten op om nog meer prachtige bezienswaardigheden te ontdekken.

Casa de los Balcones

Een absolute must-see tijdens een verkenning van de historische straten van La Orotava is Casa de los Balcones, een prachtig gerestaureerd herenhuis dat dateert uit de 17e eeuw. Dit imposante gebouw staat bekend om zijn prachtige houten balkons en indrukwekkende binnenplaats. Het huis herbergt ook een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en de traditionele ambachten van Tenerife.

Wat mij vooral bijbleef van mijn bezoek aan Casa de los Balcones was de indrukwekkende architectuur en de passie waarmee het huis is gerestaureerd en onderhouden. Het is een geweldige plek om meer te leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Tenerife.

Samenvatting

La Orotava is een stad die doordrongen is van geschiedenis en die zijn bezoekers betovert met zijn prachtige historische straten. Van de smalle geplaveide steegjes tot de indrukwekkende pleinen en prachtige gebouwen, er is zoveel te ontdekken en te bewonderen in deze charmante stad. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een liefhebber van architectuur of gewoon op zoek bent naar een plek vol charme en karakter, La Orotava heeft het allemaal.

Mijn tijd in La Orotava was een onvergetelijke ervaring die me een diepere waardering heeft gegeven voor de rijke geschiedenis en tradities van Tenerife. Als je de kans krijgt om dit prachtige eiland te bezoeken, vergeet dan zeker niet om een dagje door te brengen in La Orotava. Het zal je ongetwijfeld betoveren en inspireren.

Ook Canarische Eilanden