Dagtrips Tenerife

Bezoek aan de historische wijnkelders van Tacoronte

Bezoek aan de historische wijnkelders van Tacoronte

Tijdens mijn recente vakantie naar Tenerife heb ik een bezoek gebracht aan de historische wijnkelders van Tacoronte, een unieke ervaring die ik graag met jullie wil delen. Tenerife staat bekend om zijn heerlijke wijnen en het bezoeken van een wijnkelder is dan ook een must voor wijnliefhebbers. Tacoronte, gelegen in het noorden van het eiland, is een belangrijke regio voor de wijnproductie en herbergt enkele van de oudste wijnkelders van Tenerife.

Ontdek de geschiedenis

De historische wijnkelders van Tacoronte zijn een ware schatkamer van de Canarische wijntraditie. Tijdens mijn bezoek kreeg ik de gelegenheid om meer te leren over de rijke geschiedenis van de wijnproductie op het eiland. De gids nam ons mee door de eeuwenoude kelders en vertelde boeiende verhalen over de oorsprong van de wijnbouw in Tacoronte en de traditionele methoden die nog steeds worden toegepast.

Terwijl we door de koele gangen van de wijnkelders liepen, kon je de geschiedenis als het ware proeven. De dikke muren en houten vaten ademden een sfeer van traditie en ambacht uit. Het was fascinerend om te zien hoe de wijnmakers door de eeuwen heen de kunst van het wijn maken hebben weten te behouden.

Proef de lokale wijnen

Natuurlijk was het hoogtepunt van het bezoek het proeven van de lokale wijnen. In de proefruimte kregen we de kans om een aantal van de beste wijnen van Tacoronte te proeven, begeleid door deskundig commentaar van de wijnmaker zelf. Ik was aangenaam verrast door de verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen, van verfrissende witte wijnen tot volle rode wijnen met een uniek karakter.

De proeverij bood me de mogelijkheid om dieper in te gaan op de bijzondere smaken en aroma’s van de lokale druivensoorten. Het was een feest voor de zintuigen en een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Bovendien kon ik meteen een aantal flessen van mijn favoriete wijnen aanschaffen om mee naar huis te nemen als souvenir.

Geniet van het prachtige landschap

Tijdens ons bezoek aan de wijnkelders kregen we ook de kans om te genieten van het prachtige landschap rondom Tacoronte. De wijngaarden strekten zich uit over de heuvels en boden een adembenemend uitzicht op de oceaan. De combinatie van de groene wijngaarden, de blauwe zee en de azuurblauwe lucht was werkelijk betoverend.

Na de rondleiding was er ook tijd om te ontspannen op het terras van de wijnkelders, waar we konden nagenieten van de proeverij met een glas wijn en wat lokale tapas. Het was de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag vol ontdekkingen en culinaire geneugten.

Boek jouw reis naar Tenerife

Wil jij ook de historische wijnkelders van Tacoronte ontdekken en genieten van al het moois dat Tenerife te bieden heeft? Boek dan nu jouw reis naar dit prachtige eiland en laat je verrassen door de rijke wijncultuur, het adembenemende landschap en de gastvrije sfeer. Een bezoek aan de historische wijnkelders van Tacoronte is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van wijn, geschiedenis en natuur.

Laat je onderdompelen in de unieke sfeer van de wijnkelders, proef de heerlijke lokale wijnen en geniet van de prachtige omgeving. Tenerife wacht op jou om ontdekt te worden!

Ook Canarische Eilanden