Praktische info Tenerife

Tips voor het gebruik van het openbaar vervoer op Tenerife

Tips voor het gebruik van het openbaar vervoer op Tenerife

Als je op Tenerife bent, is het openbaar vervoer een handige en betaalbare manier om het eiland te verkennen. Van bussen tot trams, er zijn verschillende opties beschikbaar voor reizigers. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van het openbaar vervoer op Tenerife vanuit mijn eigen ervaring.

1. De bus

De bus is een van de meest populaire vormen van openbaar vervoer op Tenerife. Het eiland heeft een uitgebreid busnetwerk dat de meeste toeristische bestemmingen en steden met elkaar verbindt. De bussen zijn over het algemeen comfortabel en voorzien van airconditioning, wat ze ideaal maakt voor het verkennen van het eiland, vooral tijdens warme zomerdagen.

Er zijn verschillende busmaatschappijen actief op Tenerife, maar de meest bekende is TITSA. Deze maatschappij biedt regelmatige diensten naar populaire bestemmingen zoals Playa de las Américas, Los Cristianos, Santa Cruz en Puerto de la Cruz.

Tip: Koop een Bono-buskaart vooraf, dit is een oplaadbare kaart waarmee je geld kunt besparen op busreizen. De kaart is verkrijgbaar op de meeste busstations en tabakswinkels op het eiland.

2. De tram

Naast bussen heeft Tenerife ook een moderne tramdienst die Santa Cruz met La Laguna verbindt. De tram is handig voor reizigers die tussen deze twee steden willen reizen, aangezien het sneller kan zijn dan de bus, vooral tijdens de spitsuren.

De tram rijdt op elektriciteit en is milieuvriendelijk. Het is ook een geweldige manier om de steden te verkennen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op Tenerife.

Tip: Als je van plan bent om de tram te nemen, zorg er dan voor dat je voldoende munten bij je hebt, aangezien de kaartautomaten alleen munten accepteren.

3. Tijdplanning

Het openbaar vervoer op Tenerife volgt doorgaans een strak schema, maar het is altijd een goed idee om vooraf de dienstregeling te controleren, vooral als je een strak reisschema hebt of als je van plan bent om ‘s avonds te reizen. Bussen en trams kunnen minder frequent rijden na een bepaald tijdstip, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Tip: Download een app voor het openbaar vervoer op Tenerife zodat je altijd de actuele dienstregeling bij de hand hebt. Populaire apps zijn onder andere Moovit en Google Maps.

4. Toeristenkaarten

Als je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens je verblijf op Tenerife, overweeg dan om een toeristenkaart aan te schaffen. Deze kaarten bieden onbeperkt reizen op bussen en trams voor een bepaald aantal dagen, wat handig kan zijn als je van plan bent om veel te verkennen. Ze zijn te koop bij de meeste toeristische informatiepunten en bij sommige busstations.

Tip: Vergelijk verschillende toeristenkaarten om te zien welke het beste bij je reisplannen past.

5. Comfortabel reizen

Als je comfortabel wilt reizen, zoek dan naar bussen en trams die zijn voorzien van airconditioning, vooral tijdens de warme zomermaanden. Deze voertuigen zijn vaak moderner en bieden een aangenamere reiservaring, vooral als je van plan bent om lange afstanden af te leggen.

Tip: Als je gevoelig bent voor reisziekte, neem dan een plekje bij het raam en vermijd het lezen of gebruik van elektronische apparaten tijdens de rit.

6. Veiligheid

Het openbaar vervoer op Tenerife is over het algemeen veilig, maar het is altijd verstandig om waakzaam te blijven, vooral als je reist met waardevolle spullen. Zorg ervoor dat je je spullen in de gaten houdt en houd je tas of rugzak altijd dicht bij je.

Tip: Als je ‘s avonds reist, probeer dan in een drukker gedeelte van de bus of tram te gaan zitten en vermijd afgelegen haltes.

Samenvatting

Het openbaar vervoer op Tenerife is een handige en betaalbare manier om het eiland te verkennen. Of je nu met de bus of tram reist, zorg ervoor dat je van tevoren de dienstregeling controleert en overweeg het aanschaffen van een toeristenkaart als je veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Door comfortabel en veilig te reizen, kun je volop genieten van al het moois dat Tenerife te bieden heeft.

Waar wacht je nog op? Boek je reis naar Tenerife en ontdek al het moois van dit prachtige eiland met behulp van het handige openbaar vervoer!

Ook Canarische Eilanden