Activiteiten Fuerteventura

Parasailen voor een panoramisch uitzicht over Fuerteventura

Parasailen voor een panoramisch uitzicht over Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere water en indrukwekkende landschappen. Wat is er nu een betere manier om al dit moois te bewonderen dan vanuit de lucht? Parasailen is een populaire activiteit op Fuerteventura waarmee je een adembenemend panoramisch uitzicht krijgt over het eiland. In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met parasailen op Fuerteventura en waarom dit absoluut een must-do is tijdens je vakantie.

Wat is parasailen?

Parasailen is een watersport en vorm van parachutespringen waarbij je vastgemaakt wordt aan een parachute die achter een boot hangt. Terwijl de boot vaart, word je langzaam de lucht in getrokken en zweef je hoog boven het water. Het gevoel van vrijheid en het adembenemende uitzicht maken parasailen een onvergetelijke ervaring.

Waar kun je parasailen op Fuerteventura?

Op Fuerteventura zijn er verschillende locaties waar je kunt parasailen, maar een van de populairste plekken is aan de kust van Corralejo. Hier vind je tal van watersportcentra die parasailvluchten aanbieden voor zowel beginners als ervaren parasailers. De kust van Corralejo biedt een prachtig uitzicht op de turquoise zee en het eiland Lobos, waardoor het de ideale plek is voor een parasailavontuur.

Hoe verloopt een parasailvlucht?

Voorafgaand aan de vlucht krijg je een korte instructie van de ervaren instructeurs. Zij zullen je uitleggen hoe je moet opstijgen, zweven en landen. Vervolgens word je vastgebonden aan de parasail en de boot begint langzaam te varen. Terwijl de wind de parachute vult, word je langzaam omhoog getrokken en zweef je als een vogel door de lucht. Bovenin kun je genieten van het panoramische uitzicht over Fuerteventura en de omliggende eilanden. Het is een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid en geluk!

Wat zijn de voordelen van parasailen op Fuerteventura?

  • Je krijgt een spectaculair uitzicht over Fuerteventura en de omliggende eilanden
  • Het is een adrenalinekick en een unieke ervaring
  • Je voelt je als een vogel hoog in de lucht
  • Het is geschikt voor zowel beginners als ervaren parasailers
  • Je maakt herinneringen die een leven lang meegaan

Wat zijn de kosten van parasailen op Fuerteventura?

De kosten van een parasailvlucht op Fuerteventura variëren afhankelijk van de duur van de vlucht en het watersportcentrum waar je boekt. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €100 per persoon voor een vlucht van ongeveer 10-15 minuten. Sommige centra bieden ook langere vluchten aan tegen een meerprijs.

Waar moet je rekening mee houden bij het parasailen op Fuerteventura?

Als je gaat parasailen op Fuerteventura zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt die geschikt is voor het weer
  • Vergeet je zonnebrandcrème en zonnebril niet, het kan behoorlijk zonnig zijn hoog in de lucht
  • Luister altijd goed naar de instructies van de ervaren parasailers voor een veilige vlucht
  • Geniet van elke seconde van het adembenemende uitzicht!

Laat je verrassen door het adembenemende uitzicht vanuit de lucht

Parasailen op Fuerteventura is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het gevoel van vrijheid, het adembenemende uitzicht en de adrenalinekick maken het een activiteit die je moet hebben gedaan tijdens je vakantie op het eiland. Dus aarzel niet en waag de sprong in het diepe (of hoogte) voor een onvergetelijk avontuur boven Fuerteventura!

Ook Canarische Eilanden