Praktische info Tenerife

Openingstijden van winkels en bedrijven op Tenerife

Openingstijden van winkels en bedrijven op Tenerife

Als je op vakantie bent op Tenerife, is het handig om te weten wanneer de winkels en bedrijven geopend zijn. De openingstijden kunnen namelijk verschillen van wat je gewend bent. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring met de openingstijden van winkels en bedrijven op het prachtige eiland Tenerife.

Canarische Eilanden - D-reizen

Winkels

Op Tenerife zijn er verschillende soorten winkels te vinden, van kleine lokale winkeltjes tot grote supermarkten en winkelcentra. Over het algemeen hanteren de winkels op Tenerife ruime openingstijden. De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag, met een middagpauze.

Supermarkten zijn meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur. Sommige supermarkten sluiten tussen de middag, vaak van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op zondag zijn de openingstijden beperkter, met name in de toeristische gebieden.

Lokale winkels hebben vaak hun eigen openingstijden. De meeste lokale winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 uur tot 13:30 uur en van 16:30 uur tot 20:00 uur. Op zondag zijn veel lokale winkels gesloten, met uitzondering van de winkels in de toeristische gebieden.

Bedrijven

Naast de winkels zijn er ook verschillende bedrijven op Tenerife, zoals banken, postkantoren en overheidsinstellingen. De openingstijden van deze bedrijven kunnen variëren, dus het is handig om hier rekening mee te houden.

Banken zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 14:00 uur. Sommige banken zijn ook op zaterdagochtend geopend. Houd er rekening mee dat de banken tussen de middag vaak sluiten.

Postkantoren hanteren vergelijkbare openingstijden als de banken, van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 14:00 uur en op zaterdagochtend. Daarnaast zijn er op Tenerife verschillende pakketdiensten waar je gebruik van kunt maken.

Speciale openingstijden

Tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kunnen de openingstijden van winkels en bedrijven op Tenerife afwijken. Zo zijn de openingstijden tijdens kerst en nieuwjaar vaak aangepast en zijn sommige winkels en bedrijven gesloten. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan je bezoek te controleren of de winkels en bedrijven geopend zijn.

Feestdagen waarop veel winkels gesloten zijn, zijn onder andere Nieuwjaarsdag, Driekoningen (6 januari), Goede Vrijdag, Paaszondag, Dag van de Arbeid (1 mei) en Kerstmis (25 en 26 december).

Conclusie

De openingstijden van winkels en bedrijven op Tenerife kunnen per locatie en per type winkel of bedrijf verschillen. Het is handig om voorafgaand aan je bezoek de openingstijden te controleren, zeker tijdens feestdagen en speciale gelegenheden. Over het algemeen zijn de openingstijden ruim en zijn er voldoende mogelijkheden om te winkelen en zaken te doen op het eiland.

Kortom, ben je van plan om een bezoek te brengen aan het prachtige eiland Tenerife? Vergeet dan niet om rekening te houden met de openingstijden van de winkels en bedrijven. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie en hoef je je geen zorgen te maken over gesloten deuren.

Wil je meer weten over Tenerife en alle leuke activiteiten die je er kunt ondernemen? Boek dan snel je vakantie en laat je verrassen door al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden