Praktische Info Fuerteventura

Gezondheidszorg en medische voorzieningen op Fuerteventura

Gezondheidszorg en medische voorzieningen op Fuerteventura

Als je op vakantie bent op het prachtige Fuerteventura, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je ziek wordt. Maar mocht het toch gebeuren, dan is het fijn om te weten dat je op dit Canarische eiland goed terecht kunt voor medische zorg. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de gezondheidszorg en medische voorzieningen op Fuerteventura, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Ziekenhuizen en medische centra

Op Fuerteventura zijn er verschillende ziekenhuizen en medische centra waar je terecht kunt voor hulp. Het belangrijkste ziekenhuis is het Hospital General de Fuerteventura, gelegen in de hoofdstad Puerto del Rosario. Hier kun je 24 uur per dag terecht voor spoedeisende hulp.

Daarnaast zijn er ook diverse medische centra verspreid over het eiland, waar je terecht kunt voor minder ernstige klachten. Het is handig om van tevoren even te checken waar het dichtstbijzijnde medisch centrum zich bevindt, mocht je het nodig hebben.

Apotheken

Als je medicijnen nodig hebt, kun je terecht bij een van de vele apotheken op Fuerteventura. Deze zijn meestal geopend tijdens kantooruren en sommige hebben ook een nachtapotheekservice voor noodgevallen. Het is handig om te weten dat in Spanje veel medicijnen die in Nederland op recept verkrijgbaar zijn, zonder recept verkrijgbaar zijn bij de apotheek. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld iets bent vergeten mee te nemen vanuit Nederland.

Verzekering

Het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat, zodat je gedekt bent voor eventuele medische kosten. Mocht je onverhoopt toch medische hulp nodig hebben op Fuerteventura, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de kosten.

Daarnaast is het handig om te weten dat een Europees gezondheidskaartje (EHIC) ook geldig is op de Canarische eilanden. Met dit kaartje kun je gebruikmaken van de Spaanse gezondheidszorg tegen dezelfde voorwaarden als de lokale bevolking.

Zon en gezondheid

Hoewel de zon op Fuerteventura heerlijk is, is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril zijn geen overbodige luxe. Zonnebrandcrème is ook verkrijgbaar bij de apotheken op het eiland, dus mocht je vergeten zijn om het mee te nemen, dan kun je het daar aanschaffen.

Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. De combinatie van zon en zee kan ervoor zorgen dat je sneller uitdroogt, dus blijf goed gehydrateerd.

Conclusie

Al met al hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheidszorg en medische voorzieningen op Fuerteventura. Met de juiste voorbereiding en voorzorgsmaatregelen kun je volop genieten van je vakantie op dit prachtige eiland. Hopelijk blijf je gezond tijdens je verblijf, maar mocht je toch hulp nodig hebben, dan weet je nu waar je moet zijn!

Geniet van het zon, de zee en de stranden van Fuerteventura, en vergeet niet om ook af en toe een beetje aan je gezondheid te denken. Een goede balans is tenslotte het key tot een geslaagde vakantie!

Ook Canarische Eilanden