Praktische Info Fuerteventura

Lokale valuta en geldwisselkantoren op het eiland

Lokale valuta en geldwisselkantoren op Fuerteventura

Als je op vakantie gaat naar Fuerteventura, is het handig om wat meer te weten over de lokale valuta en de mogelijkheden om geld te wisselen op het eiland. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips over het gebruiken van lokale valuta en het bezoeken van geldwisselkantoren op Fuerteventura.

De lokale valuta op Fuerteventura

Op Fuerteventura wordt betaald met de Euro (EUR). Dit maakt het gemakkelijk voor toeristen uit landen die ook de Euro als valuta hebben. Het is handig om wat cash geld op zak te hebben voor kleine aankopen of voor het geval dat je ergens komt waar ze geen creditcards accepteren.

De meeste restaurants, bars en winkels accepteren creditcards zoals Visa en Mastercard. Zorg er wel voor dat je bank op de hoogte is van je vakantieplannen, zodat je kaart niet geblokkeerd wordt tijdens je verblijf op Fuerteventura.

Geld wisselen op Fuerteventura

Als je toch wat cash geld nodig hebt, kun je deze gemakkelijk wisselen bij geldwisselkantoren op het eiland. Hier kun je Euro’s omwisselen voor de lokale valuta op Fuerteventura. De meeste geldwisselkantoren rekenen een kleine commissie of een wisselkoers die iets minder voordelig kan zijn dan bij je eigen bank.

Check daarom altijd vooraf wat de actuele wisselkoers is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het kan ook handig zijn om een klein bedrag om te wisselen bij aankomst op het vliegveld, zodat je meteen wat contant geld hebt voor taxi’s of bussen.

Tips voor het gebruik van lokale valuta op Fuerteventura

  • Zorg voor voldoende cash geld voor kleine aankopen en fooien
  • Vraag altijd om de rekening in Euro’s als je met creditcard betaalt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan met de wisselkoers
  • Vergeet niet om je pincode van je creditcard te onthouden, aangezien sommige winkels ook om een pinbetaling kunnen vragen
  • Houd je omwisselbonnetjes goed bij, mocht er iets misgaan met de transactie

Tot slot

Met deze tips over lokale valuta en geldwisselkantoren op Fuerteventura ben je goed voorbereid op je vakantie op het eiland. Geniet van de zon, het strand en het heerlijke eten, en maak je geen zorgen over het regelen van je financiën. Veel plezier!

Ook Canarische Eilanden