Praktische Info Fuerteventura

Communicatiemogelijkheden (internet

Communicatiemogelijkheden op Fuerteventura

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Fuerteventura, wil je natuurlijk in contact blijven met het thuisfront en gemakkelijk informatie kunnen opzoeken over de beste restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. Gelukkig zijn er tal van communicatiemogelijkheden beschikbaar op het eiland, zodat je altijd verbonden kunt blijven, zelfs als je duizenden kilometers van huis bent.

Wifi op Fuerteventura

Op Fuerteventura is er op veel plaatsen gratis wifi beschikbaar. Hotels, restaurants, bars en winkelcentra bieden vaak gratis toegang tot internet aan hun klanten. Zo kun je gemakkelijk je e-mails checken, social media bijhouden en foto’s delen met vrienden en familie.

Waar vind je wifi?

  • Hotels en appartementencomplexen
  • Restaurants en cafés
  • Winkelcentra
  • Openbare ruimtes zoals parken en pleinen

Let wel op dat de kwaliteit van de wifi-verbinding kan variëren per locatie. Soms is het signaal zwakker op drukke momenten of in afgelegen gebieden.

Simkaarten en mobiele data

Als je liever niet afhankelijk wilt zijn van wifi, kun je op Fuerteventura ook een lokale simkaart kopen voor je telefoon. Hiermee kun je gebruik maken van mobiele data om overal verbonden te blijven. Je kunt simkaarten kopen bij mobiele telefoonwinkels, supermarkten en tabakswinkels.

Populaire providers op Fuerteventura

  • Vodafone
  • Orange
  • Movistar

Let op dat de kosten voor mobiele data in het buitenland vaak hoger liggen dan in je eigen land. Informeer daarom vooraf bij je provider naar de tarieven voor gebruik op Fuerteventura.

Openbare telefoons

Als je geen internationale belbundel hebt en liever niet wilt betalen voor mobiele data, kun je op Fuerteventura ook gebruik maken van openbare telefoons. Deze zijn te vinden op drukke plekken zoals busstations, stranden en winkelstraten.

Als je een telefoonkaart koopt bij een kiosk of supermarkt, kun je eenvoudig internationale gesprekken voeren vanaf de openbare telefoon. Dit is een handige optie voor als je snel even wilt bellen naar het thuisfront.

Veel mogelijkheden om in contact te blijven

Of je nu graag online bent via wifi, mobiele data wilt gebruiken of liever belt vanaf een openbare telefoon, op Fuerteventura zijn er genoeg mogelijkheden om in contact te blijven met de rest van de wereld. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantie, terwijl je toch verbonden bent met je dierbaren thuis.

En vergeet vooral niet te genieten van het prachtige eiland en al het moois dat het te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden