Dagtrips Lanzarote

Charco de los Clicos

Charco de los Clicos: het groene meer van Lanzarote

Introductie

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke natuurverschijnselen. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden op het eiland is Charco de los Clicos, ook wel bekend als het Groene Meer. Dit natuurlijke wonder trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn opvallende groene kleur en fascinerende ontstaansgeschiedenis. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de magie van Charco de los Clicos en wat dit bijzondere gebied zo uniek maakt.

Geschiedenis en geologie

Charco de los Clicos is ontstaan door een combinatie van vulkanische activiteit en erosie. Het gebied staat bekend om zijn karakteristieke groene kleur, die te danken is aan de aanwezigheid van algen en algen in het water. Deze unieke combinatie van factoren heeft geleid tot het ontstaan van een van de meest opvallende natuurverschijnselen op Lanzarote.

Tijdens een uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan El Golfo, ongeveer 3000 jaar geleden, ontstond een krater die later werd overgenomen door de zee. Hierdoor ontstond een halfcirkelvormige baai, die nu bekend staat als El Golfo. Het Groene Meer, gelegen aan de rand van de baai, is een van de meest opvallende kenmerken van dit gebied.

De groene kleur van het meer

De opvallende groene kleur van Charco de los Clicos wordt veroorzaakt door chlorofyl, een pigment dat wordt geproduceerd door algen en algen die in het water leven. De aanwezigheid van dit pigment geeft het water een ongewoon groene kleur, die wordt versterkt door het contrast met de zwarte zandstranden en de rode kliffen rondom het meer. Het resultaat is een adembenemend landschap dat een onvergetelijke indruk achterlaat op elke bezoeker.

Toegankelijkheid en bezoekersinformatie

Charco de los Clicos is een populaire toeristische bestemming en trekt het hele jaar door bezoekers, vooral vanwege de unieke natuurlijke schoonheid van het gebied. Het meer is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er zijn parkeergelegenheden in de buurt. Vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar het uitkijkpunt waar bezoekers kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op het meer en de omringende kliffen.

Voor degenen die wat meer avontuur zoeken, zijn er ook verschillende wandelpaden en routes die het gebied doorkruisen en die een dieper inzicht geven in de geologie en natuurlijke processen die hebben geleid tot de vorming van Charco de los Clicos.

Belangrijke tips voor bezoekers

– Zorg voor stevig schoeisel en voldoende water tijdens het wandelen in het gebied.
– Vergeet niet om zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen, aangezien de zon op Lanzarote erg sterk kan zijn.
– Het is belangrijk om de gevoelige natuurlijke omgeving te respecteren en geen afval achter te laten.

Conclusie

Charco de los Clicos is een van de meest opvallende bezienswaardigheden op Lanzarote en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Door zijn unieke geologie en opvallende groene kleur is het meer een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. Met gemakkelijke toegang en adembenemende uitzichten is Charco de los Clicos een bestemming die niet mag ontbreken op de reisroute van elke natuurliefhebber.

Ook Canarische Eilanden