Activiteiten Lanzarote

Zeilen langs de kust van Lanzarote

Zeilen langs de kust van Lanzarote

Ontdek het prachtige eiland Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn adembenemend mooie kustlijn, prachtige stranden en heerlijke klimaat. Het eiland trekt jaarlijks vele toeristen aan die komen genieten van de zon, zee en strand. Maar ook voor zeilliefhebbers is Lanzarote een paradijs. De kust van Lanzarote biedt namelijk tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke zeiltocht.

Waarom zeilen langs de kust van Lanzarote?

Lanzarote staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden, maar ook om zijn ruige kustlijn en heldere wateren. Dit maakt het eiland perfect voor zeiltochten. Vanuit zee heb je een schitterend uitzicht op de vulkanische landschappen van Lanzarote. Daarnaast zijn er diverse kleine baaien en pittoreske dorpjes langs de kust te vinden die alleen per boot te bereiken zijn. Een zeiltocht langs de kust van Lanzarote biedt dan ook een unieke manier om het eiland te verkennen.

De beste plekken om te zeilen

Er zijn verschillende prachtige plekken langs de kust van Lanzarote die zeilers niet mogen missen. Een van de meest populaire plekken is de jachthaven Puerto Calero, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Vanuit hier kun je gemakkelijk de Atlantische Oceaan opvaren en genieten van de prachtige omgeving. Ook de baai van Playa Blanca en de haven van Arrecife zijn geliefde vertrekpunten voor zeiltochten.

Route langs de mooiste bezienswaardigheden

Tijdens een zeiltocht langs de kust van Lanzarote kun je genieten van schitterende uitzichten op de vulkanische landschappen en de azuurblauwe zee. Langs de kust zijn ook diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de indrukwekkende kliffen van Los Hervideros en de grotten van Cueva de los Verdes. Verder kun je ook een bezoek brengen aan het eiland La Graciosa, dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en prachtige stranden.

Activiteiten tijdens het zeilen

Naast het genieten van de prachtige omgeving, biedt een zeiltocht langs de kust van Lanzarote ook volop mogelijkheden voor andere activiteiten. Zo kun je onderweg stoppen om te snorkelen in kristalheldere wateren, waar je de kleurrijke onderwaterwereld van Lanzarote kunt bewonderen. Ook kun je aanleggen bij een van de sfeervolle stranden om te genieten van een ontspannen stranddag.

Praktische informatie

Voor een zeiltocht langs de kust van Lanzarote is het belangrijk om rekening te houden met enkele praktische zaken. Zo is het aan te raden om vooraf de weersvoorspellingen te controleren om de beste zeildagen uit te kiezen. Ook is het verstandig om voor vertrek na te gaan welke vergunningen en regels er gelden voor zeiltochten in het gebied. Verder is het handig om te zorgen voor voldoende proviand en drinkwater aan boord, aangezien niet op elk moment en plaats voorraden beschikbaar zijn.

Conclusie

Een zeiltocht langs de kust van Lanzarote is een unieke en prachtige ervaring. Met zijn ruige kustlijn, heldere wateren en adembenemende landschappen biedt het eiland de perfecte omgeving voor zeilers. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om het eiland te ontdekken, een zeiltocht langs de kust van Lanzarote zal zeker onvergetelijke herinneringen opleveren. Met tal van prachtige plekken om te ontdekken en activiteiten om te ondernemen, is zeilen langs de kust van Lanzarote een absolute aanrader voor iedereen die houdt van avontuur en natuur.

Ook Canarische Eilanden