Canarische Eilanden

www.weer canarische eilanden

www.weer canarische eilanden

De Canarische Eilanden staan bekend om hun aangename klimaat en prachtige stranden. Het weer op de Canarische Eilanden is het hele jaar door mild en zonnig, waardoor het een populaire vakantiebestemming is voor zowel zonliefhebbers als natuurliefhebbers. Het weer op de Canarische Eilanden wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de ligging en de invloed van de Atlantische Oceaan.

Het klimaat op de Canarische Eilanden

Het klimaat op de Canarische Eilanden wordt gekenmerkt door milde winters en warme zomers. De eilanden hebben een subtropisch klimaat, wat betekent dat de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn. De gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden varieert tussen de 20 en 30 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen en de locatie op de eilanden.

De Canarische Eilanden bestaan uit verschillende eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Elk eiland heeft zijn eigen microklimaat, wat betekent dat het weer kan variëren tussen de eilanden. Over het algemeen zijn de zuidelijke delen van de eilanden warmer en droger dan de noordelijke delen.

De invloed van de Atlantische Oceaan

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, waardoor het weer op de eilanden wordt beïnvloed door de oceaanstromingen en windpatronen. De noordoostelijke passaatwinden zorgen voor een verkoelend effect, waardoor de temperaturen op de eilanden aangenaam blijven, zelfs tijdens de warmste maanden.

De Atlantische Oceaan heeft ook invloed op de neerslag op de Canarische Eilanden. De noordelijke delen van de eilanden ontvangen over het algemeen meer neerslag dan de zuidelijke delen. Dit komt doordat de noordelijke delen meer blootgesteld zijn aan de passaatwinden, die vochtige lucht vanuit de oceaan brengen.

Het weer per seizoen

Het weer op de Canarische Eilanden kan per seizoen enigszins variëren. Hieronder volgt een overzicht van het weer per seizoen:

Winter (december – februari)

 • Gemiddelde temperatuur: 20 graden Celsius
 • Neerslag: gemiddeld 5-10 regendagen per maand
 • Wind: matige passaatwinden

Lente (maart – mei)

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden Celsius
 • Neerslag: gemiddeld 3-7 regendagen per maand
 • Wind: matige passaatwinden

Zomer (juni – augustus)

 • Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius
 • Neerslag: gemiddeld 1-3 regendagen per maand
 • Wind: lichte passaatwinden

Herfst (september – november)

 • Gemiddelde temperatuur: 24 graden Celsius
 • Neerslag: gemiddeld 3-7 regendagen per maand
 • Wind: matige passaatwinden

Het weer op de Canarische Eilanden is over het algemeen het hele jaar door aangenaam en zonnig. Zelfs tijdens de wintermaanden blijven de temperaturen mild, waardoor het een populaire bestemming is voor overwinteraars. De zomermaanden zijn ideaal voor strandliefhebbers, met warme temperaturen en weinig neerslag.

Activiteiten op de Canarische Eilanden

Door het aangename weer het hele jaar door zijn er tal van activiteiten te ondernemen op de Canarische Eilanden. Hieronder volgen enkele populaire activiteiten:

 • Strandvakantie: Geniet van de prachtige stranden en kristalheldere wateren op de Canarische Eilanden. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen of watersporten wilt beoefenen, er is voor elk wat wils.
 • Wandelen: Verken de adembenemende natuur van de eilanden door te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten.
 • Bezoek aan nationale parken: Ontdek de unieke flora en fauna van de Canarische Eilanden door een bezoek te brengen aan een van de nationale parken, zoals het Nationaal Park Garajonay op La Gomera.
 • Cultuur en geschiedenis: Leer meer over de rijke cultuur en geschiedenis van de eilanden door een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden en musea.
 • Gastronomie: Proef de heerlijke Canarische keuken, met gerechten zoals papas arrugadas, mojo sauzen en verse vis.

Kortom, het weer op de Canarische Eilanden is het hele jaar door aangenaam en zonnig. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, de Canarische Eilanden bieden voor elk wat wils. Vergeet niet om het weerbericht te controleren voordat je op reis gaat, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf op deze prachtige eilanden.

Ook Canarische Eilanden