Reisgidsen

Winkelen op Lokale Markten van Gran Canaria

Winkelen op Lokale Markten van Gran Canaria

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en adembenemende landschappen. Maar een minder bekende, maar zeker niet minder belangrijke, attractie van dit eiland zijn de lokale markten. Deze markten bieden een unieke kans om kennis te maken met de lokale cultuur en ambachten, en om souvenirs te kopen die nergens anders te vinden zijn. In dit artikel nemen we een kijkje bij de beste lokale markten van Gran Canaria en wat je er allemaal kunt vinden.

Las Palmas De Gran Canaria Mercado de Vegueta

Een van de meest populaire en bekende markten op Gran Canaria is de Mercado de Vegueta in Las Palmas de Gran Canaria. Deze markt is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw en biedt een breed scala aan lokale producten, waaronder vers fruit, groenten, kaas, vlees en vis.

Naast voedsel heeft de markt ook een sectie gewijd aan ambachtelijke producten, zoals handgemaakte sieraden, keramiek, en textiel. Bovendien zijn er ook leuke eetkraampjes waar je lokale gerechten kunt proeven.

Openingstijden:

  • Maandag – zaterdag: 07:00 – 14:00
  • Zondag: Gesloten

Teror Market

Teror is een van de meest pittoreske stadjes van Gran Canaria en staat bekend om zijn traditionele Canarische architectuur en charmante sfeer. Elke zondag wordt hier een markt gehouden, waar bezoekers terecht kunnen voor lokale lekkernijen, likeuren, kazen, en handgemaakte ambachten.

De markt van Teror is ook een geweldige plek om typische Canarische kleding en schoenen te kopen, die perfect zijn als souvenirs of cadeaus voor vrienden en familie thuis.

Openingstijden:

  • Zondag: 08:00 – 14:00
  • Maandag – zaterdag: Gesloten

San Mateo Market

De markt van San Mateo is een andere populaire markt op Gran Canaria en wordt ook vaak bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking. Deze markt is vooral bekend om zijn fantastische selectie van lokale producten, waaronder fruit, groenten, noten, kruiden, olijven, en gedroogd fruit.

Naast eten biedt de markt van San Mateo ook een verscheidenheid aan handgemaakte ambachten, zoals manden, aardewerk, en houtsnijwerk. Het is de perfecte plek om authentieke Canarische souvenirs te kopen.

Openingstijden:

  • Elke zaterdag: 08:00 – 14:00

Conclusie

Winkelen op de lokale markten van Gran Canaria is een geweldige manier om een ​​kijkje te nemen in de lokale cultuur en om unieke souvenirs te kopen die je nergens anders zult vinden. Of je nu op zoek bent naar verse producten, handgemaakte ambachten of lokale lekkernijen, de markten van Gran Canaria hebben voor elk wat wils. Vergeet niet om vroeg te gaan om de drukte en de hitte van de dag te vermijden, en vergeet niet om te onderhandelen over de prijzen, vooral als je van plan bent om souvenirs te kopen. Geniet van het winkelen en neem een stukje Gran Canarische cultuur mee naar huis!

Ook Canarische Eilanden