Weer & Klimaat Tenerife

Weergegevens voor specifieke locaties en bezienswaardigheden op Tenerife

Weergegevens voor specifieke locaties en bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, mooie natuur en het adembenemende landschap, maar ook om zijn diverse klimaten. Het eiland heeft een tropisch klimaat in het zuiden en een meer gematigd klimaat in het noorden. In dit artikel bespreek ik de weergegevens voor specifieke locaties en bezienswaardigheden op Tenerife, op basis van mijn eigen ervaring.

Zuidelijke kust: Playa de las Americas

Als je houdt van warm weer en zon, dan is de zuidelijke kust van Tenerife, met name Playa de las Americas, de place to be. Hier schijnt de zon het hele jaar door en is de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en 30 graden Celsius. De zee is warm en perfect om in te zwemmen, wat het ideaal maakt voor een strandvakantie. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer de temperaturen zeer aangenaam zijn en er minder drukte is dan in de zomermaanden.

Weergegevens voor Playa de las Americas:

 • Gemiddelde temperatuur: 25-30 graden Celsius
 • Beste reistijd: lente en herfst
 • Zonuren per dag: 8-10 uur
 • Neerslag: zeer weinig, voornamelijk in de wintermaanden

Centrale bergen: El Teide National Park

Als je van plan bent om het adembenemende landschap van het El Teide National Park te bezoeken, houd er dan rekening mee dat het klimaat hier aanzienlijk anders is dan aan de kust. Door de hoogte van de bergen kan het hier veel koeler zijn, vooral in de wintermaanden. In de zomermaanden variëren de temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celsius, met de kans op meer neerslag. Het is aan te raden om warme kleding mee te nemen en je goed voor te bereiden op de wisselende weersomstandigheden.

Weergegevens voor El Teide National Park:

 • Gemiddelde temperatuur: 10-20 graden Celsius
 • Beste reistijd: lente, zomer en herfst
 • Zonuren per dag: 6-8 uur
 • Neerslag: meer kans, vooral in de wintermaanden

Noordelijke kust: Puerto de la Cruz

Als je de groene kant van Tenerife wilt ervaren, bezoek dan de noordelijke kustplaats Puerto de la Cruz. Door de ligging aan de voet van de bergen is het hier wat koeler en valt er meer neerslag, wat zorgt voor een weelderige vegetatie. De temperaturen variëren tussen de 20 en 25 graden Celsius, waardoor het aangenaam vertoeven is. In de wintermaanden is dit gebied een populaire bestemming vanwege het aangename klimaat.

Weergegevens voor Puerto de la Cruz:

 • Gemiddelde temperatuur: 20-25 graden Celsius
 • Beste reistijd: hele jaar door, vooral in de wintermaanden
 • Zonuren per dag: 6-8 uur
 • Neerslag: meer kans, vooral in de wintermaanden

Of je nu van zon, cultuur of natuur houdt, Tenerife biedt voor ieder wat wils. Wil je optimaal genieten van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft, dan is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden op de specifieke locaties en bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Door van tevoren goed geïnformeerd te zijn over het weer, kun je het meeste uit je vakantie halen en je goed voorbereiden op alle avonturen die je te wachten staan.

Of je nu de voorkeur geeft aan een zonovergoten strandvakantie, een avontuurlijke trektocht door de bergen of een combinatie van beide, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Met de diverse klimaten en weersomstandigheden biedt het eiland een unieke vakantie-ervaring die je nergens anders zult vinden. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je reis naar Tenerife en ontdek al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden