Weer & Klimaat Tenerife

Historische weergegevens voor Tenerife

Tenerife is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan en een populaire vakantiebestemming voor zowel zonzoekers als natuurliefhebbers. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en een gevarieerd klimaat, wat het een interessante bestemming maakt voor wie geïnteresseerd is in historische weergegevens. In dit artikel zullen we ingaan op de historische weergegevens voor Tenerife vanuit mijn eigen ervaring, zodat jij een beter beeld krijgt van het klimaat op dit prachtige eiland.

Algemene klimaatgegevens

Tenerife heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het eiland het hele jaar door milde temperaturen kent. De zomermaanden zijn over het algemeen warm en droog, terwijl de winters mild en iets natter zijn. De temperaturen variëren van gemiddeld 22 graden in de winter tot 28 graden in de zomer. Ook de hoeveelheid neerslag verschilt per seizoen, met meer regenval in de wintermaanden.

Weergegevens per maand

Om een beter beeld te krijgen van het klimaat op Tenerife, is het handig om te kijken naar de historische weergegevens per maand. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen en neerslaghoeveelheden per maand:

Maand Gemiddelde temperatuur (°C) Gemiddelde neerslag (mm)
Januari 22 36
Februari 22 31
Maart 23 22
April 24 7
Mei 25 3
Juni 27 1
Juli 29 0
Augustus 30 0
September 28 5
Oktober 27 15
November 24 22
December 23 35

Invloed van het weer op activiteiten

De historische weergegevens laten zien dat Tenerife het hele jaar door aangename temperaturen kent. Dit maakt het eiland ideaal voor allerlei activiteiten, zoals wandelen, zonnebaden, zwemmen en watersporten. In de zomermaanden kun je genieten van langere zonuren en weinig neerslag, terwijl de wintermaanden meer geschikt zijn voor het verkennen van de prachtige natuur en het bezoeken van historische bezienswaardigheden.

Conclusie

De historische weergegevens voor Tenerife laten zien dat het eiland het hele jaar door een aangenaam klimaat kent. Of je nu in de zomermaanden wilt genieten van zon, zee en strand, of in de wintermaanden wilt wandelen in de bergen, Tenerife biedt voor ieder wat wils. Ben jij ook enthousiast geworden over het klimaat op Tenerife? Boek dan snel jouw vakantie naar dit prachtige eiland en geniet van al het moois dat het te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden