Bezienswaardigheden Fuerteventura

Toston Castle in El Cotillo

Ontdek Toston Castle in El Cotillo

Als je op het prachtige eiland Fuerteventura bent, mag een bezoek aan Toston Castle in El Cotillo zeker niet ontbreken! Dit historische kasteel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland en biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van Fuerteventura. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur en architectuur, is Toston Castle de perfecte bestemming voor jou.

Geschiedenis van Toston Castle

**Toston Castle, ook wel bekend als Castillo del Toston, werd in de 18e eeuw gebouwd als verdedigingsfort tegen aanvallen van piraten en andere vijanden. Het kasteel diende als uitkijkpost en beschermde de kust van Fuerteventura tegen mogelijke invasies. Het indrukwekkende bouwwerk is gemaakt van vulkanisch gesteente en staat nog steeds fier aan de kustlijn van El Cotillo.

Bezoek het kasteel

Bij aankomst bij Toston Castle word je meteen gegrepen door de imposante uitstraling van het gebouw. Je kunt het kasteel van buiten bewonderen en genieten van het prachtige uitzicht op zee en de omliggende stranden. Binnenin het kasteel is een klein museum gevestigd waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en de rol van het kasteel in de verdediging van Fuerteventura.

Openingstijden en toegangsprijs

**Toston Castle is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het kasteel is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Omgeving van het kasteel

Na je bezoek aan Toston Castle kun je heerlijk wandelen langs de kustlijn van El Cotillo en genieten van de prachtige stranden en turquoise wateren. In de omgeving vind je ook gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en verse visgerechten.

Activiteiten in de buurt

**Voor de avontuurlijke types zijn er ook tal van watersportmogelijkheden in de buurt, zoals surfen, kitesurfen en paddleboarden. Of maak een boottocht langs de kust en ontdek de verborgen baaien en grotten van Fuerteventura.

Conclusie

**Toston Castle in El Cotillo is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur. Het indrukwekkende kasteel biedt een kijkje in het verleden van Fuerteventura en de rol die het speelde in de verdediging van het eiland. Na je bezoek kun je heerlijk ontspannen op de nabijgelegen stranden en genieten van de prachtige omgeving.

Geniet van je tijd in Toston Castle en El Cotillo!

Ook Canarische Eilanden