Steden Lanzarote

Teguise: Historische charme en markten

Teguise: Historische charme en markten

Lanzarote, een van de Canarische eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, witte zandstranden en bruisende badplaatsen. Maar naast deze beroemde attracties heeft het eiland ook een rijke geschiedenis en culturele erfgoed te bieden. Een van de meest opvallende plekken om deze historische charme te ervaren is het stadje Teguise, dat tevens bekend staat om zijn bruisende markten. In dit artikel duiken we in de fascinerende geschiedenis van Teguise en ontdekken we de marktscène die deze stad zo uniek maakt.

Geschiedenis van Teguise

Teguise, gelegen in het noorden van Lanzarote, was ooit de hoofdstad van het eiland. De stad kent een turbulent verleden dat teruggaat tot de 15e eeuw, toen het eiland werd veroverd door de Spanjaarden. Teguise speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Canarische eilanden, met name tijdens de periode van piraterij die de regio teisterde. Om zich te beschermen tegen aanvallen van piraten, werd de stad verplaatst naar het binnenland, waar het zijn huidige locatie vond. Vandaag de dag is Teguise een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van een traditioneel Canarisch stadje, met zijn smalle straatjes, witgekalkte huisjes en historische gebouwen.

Bezienswaardigheden in Teguise

Als het gaat om bezienswaardigheden, heeft Teguise genoeg te bieden voor geschiedenisliefhebbers. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is Castillo de Santa Bárbara, een imposant fort dat hoog boven de stad uittorent. Vanaf hier hebben bezoekers een prachtig uitzicht over Teguise en het omliggende landschap. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Iglesia de San Miguel, een prachtige kerk met een indrukwekkend interieur, en het Museo del Emigrante, dat de geschiedenis van emigratie van de Canarische eilanden naar Amerika documenteert.

Markten in Teguise

Een van de grootste trekpleisters van Teguise zijn de bruisende markten die elke zondag plaatsvinden. De markt, bekend als Mercadillo de Teguise, trekt zowel toeristen als locals en is de grootste markt op het eiland. Hier kunnen bezoekers een breed scala aan producten vinden, waaronder lokaal handwerk, kleding, sieraden, en verse producten. De markt is ook een geweldige plek om lokale lekkernijen te proeven, van traditionele Canarische gerechten tot exotisch fruit en verse vis.

Naast de wekelijkse markt is Teguise ook de thuisbasis van de Mercadillo de Artesanía, een markt die zich richt op ambachtelijke producten van lokale ambachtslieden. Bezoekers kunnen hier unieke handgemaakte items vinden, zoals keramiek, sieraden, textiel en houtsnijwerk. Deze markt biedt een geweldige kans om authentieke souvenirs te kopen en om te zien hoe de traditionele ambachten van Lanzarote worden beoefend.

Toerisme in Teguise

Hoewel Teguise veel van zijn authentieke charme heeft weten te behouden, is de stad ook gastvrij voor toeristen. Er zijn tal van restaurants, cafés en winkels die bezoekers verwelkomen en de lokale keuken en cultuur laten ervaren. Daarnaast zijn er verschillende historische sites en musea die het verhaal van de stad en het eiland vertellen. Voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke Canarische ervaring, is Teguise zeker een bezoek waard.

Conclusie

Teguise is een schatkamer van geschiedenis en cultuur, met zijn prachtige historische architectuur en bruisende marktscène. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Canarische eilanden, op zoek bent naar unieke souvenirs, of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer van een traditionele markt, Teguise heeft voor ieder wat wils. Met zijn charmante straatjes, historische bezienswaardigheden en wekelijkse markten, is het geen wonder dat Teguise een van de meest geliefde plekken op Lanzarote is.

Ook Canarische Eilanden