Weer & Klimaat Lanzarote

Gemiddelde Temperatuur per Maand

Gemiddelde Temperatuur per Maand op Lanzarote

Inleiding

Lanzarote is een prachtig eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Marokko. Het eiland staat bekend om zijn aangename klimaat, met milde winters en warme zomers. Als je van plan bent om Lanzarote te bezoeken, is het handig om te weten wat voor weer je kunt verwachten. In dit artikel zullen we de gemiddelde temperatuur per maand op Lanzarote in kaart brengen, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Januari en Februari

In januari en februari is het winter op Lanzarote, maar dat betekent niet dat het er koud is. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 18 graden Celsius, met een mix van zon en bewolking. Het kan af en toe wat regenen, maar over het algemeen is het nog steeds aangenaam weer om te genieten van het eiland en zijn prachtige natuur.

Gemiddelde temperatuur per maand

– Januari: 18°C
– Februari: 18°C

Maart en April

Naarmate de lente nadert, stijgt de gemiddelde temperatuur op Lanzarote naar zo’n 20 graden Celsius in de maanden maart en april. Dit is een ideale periode om het eiland te bezoeken voor wie graag wat warmer weer wil, maar de extreme hitte van de zomer wil vermijden. De zon begint steeds meer te schijnen en het aantal regenachtige dagen neemt af.

Gemiddelde temperatuur per maand

– Maart: 20°C
– April: 21°C

Mei en Juni

In mei en juni stijgt de gemiddelde temperatuur verder naar respectievelijk 23 en 25 graden Celsius. De lente loopt ten einde en maakt plaats voor de zomer, waarbij de zon steeds vaker en langer schijnt. Dit zijn populaire maanden voor toeristen die op zoek zijn naar lekker weer, maar de drukte van het hoogseizoen willen vermijden.

Gemiddelde temperatuur per maand

– Mei: 23°C
– Juni: 25°C

Juli en Augustus

De zomer op Lanzarote brengt warme temperaturen met zich mee, met gemiddelden van 28 graden in juli en 29 graden in augustus. Dit zijn de warmste maanden van het jaar en de zon schijnt volop. Het kan erg heet worden, dus zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème bij je hebt en regelmatig afkoelt in de zee.

Gemiddelde temperatuur per maand

– Juli: 28°C
– Augustus: 29°C

September en Oktober

Naarmate de zomer ten einde loopt, blijft het nog steeds aangenaam warm op Lanzarote. In september is de gemiddelde temperatuur 27 graden Celsius, terwijl dit in oktober iets afneemt naar 25 graden. Dit zijn goede maanden voor wie de hitte van de zomer wil vermijden, maar nog wel wil genieten van een warm klimaat.

Gemiddelde temperatuur per maand

– September: 27°C
– Oktober: 25°C

November en December

Tegen de tijd dat november en december aanbreken, daalt de gemiddelde temperatuur op Lanzarote naar respectievelijk 21 en 19 graden Celsius. Dit betekent niet dat het te koud is om het eiland te bezoeken, maar de kans op regen neemt wel toe. Het is nog steeds een aangename periode om Lanzarote te ontdekken, vooral voor wie liever rustige en minder warme omstandigheden heeft.

Gemiddelde temperatuur per maand

– November: 21°C
– December: 19°C

Conclusie

De gemiddelde temperatuur per maand op Lanzarote laat zien dat het eiland het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft. Of je nu in de zomermaanden van de hitte houdt of juist de voorkeur geeft aan mildere temperaturen in de winter, Lanzarote heeft voor elk wat wils. Met deze informatie kun je je reis goed plannen en optimaal genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Veel plezier op Lanzarote!

Ook Canarische Eilanden