Dagtrips Lanzarote

Playa Quemada en de wandeling naar Puerto Calero

Het betoverende eiland Lanzarote, gelegen in de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, vulkanische formaties en heerlijke stranden. Een van de meest adembenemende plekken op Lanzarote is Playa Quemada, een schilderachtig vissersdorpje aan de zuidoostkust van het eiland. Dit charmante dorpje biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van rustige stranden, heerlijke visgerechten en prachtige wandelingen langs de kust. Een van de meest populaire wandelingen vanuit Playa Quemada is die naar Puerto Calero, een luxe jachthaven op slechts een steenworp afstand. In dit artikel zullen we de schoonheid van Playa Quemada verkennen en de wandeling naar Puerto Calero behandelen, een fascinerende en enerverende excursie voor liefhebbers van wandelen en natuur.

### Playa Quemada: een paradijs aan zee
Playa Quemada, wat “verbrand strand” betekent in het Spaans, is een idyllisch vissersdorpje dat zijn naam te danken heeft aan de vulkanische uitbarstingen die het landschap hebben gevormd. Het dorpje is gelegen aan de voet van steile kliffen en wordt omgeven door kristalhelder water en een spectaculaire kustlijn. Playa Quemada staat bekend om zijn rustige en vredige sfeer, ver weg van de drukte van de populaire toeristische gebieden op het eiland.

### De wandeling naar Puerto Calero
De wandeling van Playa Quemada naar Puerto Calero is een prachtige manier om te genieten van het adembenemende landschap van Lanzarote. De wandeling begint langs de kust van Playa Quemada en volgt een slingerend pad dat door ongerepte natuur en langs hoge kliffen loopt. Onderweg zul je getuige zijn van spectaculaire uitzichten op de oceaan, steile rotsformaties en misschien zelfs enkele inheemse vogelsoorten tegenkomen.

#### Praktische informatie
– Afstand: De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur enkele reis.
– Moeilijkheidsgraad: De wandeling is over het algemeen gemakkelijk, maar er zijn enkele steile gedeeltes en oneffen terrein.
– Uitrusting: Het is aan te raden om comfortabele wandelschoenen, zonnebrandcrème, water en een hoed mee te nemen, aangezien er onderweg weinig beschutting is.
– Beloning: Aangekomen in Puerto Calero kun je genieten van luxe jachten, chique boetieks en heerlijke restaurants aan de waterkant.

### Ontdek Puerto Calero
Puerto Calero is een exclusieve jachthaven met prachtige jachten, levendige cafés, boetieks en een uitgebreide selectie aan chique restaurants. Na een verfrissende en enerverende wandeling vanuit Playa Quemada, kun je genieten van een ontspannende tijd in deze luxe omgeving. De jachthaven biedt ook mogelijkheden voor activiteiten zoals zeilen, duiken en vissen, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen.

#### Terugreis naar Playa Quemada
Na een ontspannende tijd in Puerto Calero kun je ervoor kiezen om dezelfde route terug te wandelen naar Playa Quemada, of als je liever niet wilt lopen, kun je een taxi nemen vanuit Puerto Calero terug naar het vissersdorpje.

In conclusie, de wandeling van Playa Quemada naar Puerto Calero is een prachtige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Lanzarote. Of je nu geïnteresseerd bent in het ontdekken van afgelegen stranden, adembenemende uitzichten op de oceaan of het ervaren van luxe jachthavens, deze excursie biedt voor elk wat wils. Met goed schoeisel en de nodige proviand kun je genieten van een onvergetelijk avontuur langs de kust van dit betoverende eiland.

Ook Canarische Eilanden