Bezienswaardigheden Lanzarote

Playa Papagayo: Prachtig en afgelegen strand

## Playa Papagayo: Prachtig en afgelegen strand

Lanzarote, een van de Canarische eilanden, is bekend om zijn prachtige stranden en adembenemende landschappen. Een van de meest afgelegen en adembenemende stranden op dit eiland is Playa Papagayo. Dit fantastische strand trekt zowel locals als toeristen aan vanwege zijn kristalheldere water, gouden zand en de afgelegen ligging. In dit artikel zullen we meer leren over dit prachtige strand en wat het zo speciaal maakt.

### Ligging en bereikbaarheid

Playa Papagayo ligt in het zuidelijke puntje van Lanzarote, in de buurt van de populaire toeristische bestemming Playa Blanca. Het strand is gelegen in een beschermd natuurgebied, waardoor de omgeving ongerept en natuurlijk is gebleven. Vanwege de afgelegen ligging is Playa Papagayo niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen het strand bereiken met de auto, te voet of per boot.

#### Per auto

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van Playa Papagayo. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op een van de parkeerplaatsen en vervolgens te voet naar het strand gaan. Het is aan te raden om vroeg te komen, vooral in het hoogseizoen, omdat parkeerplaatsen snel vol kunnen raken.

#### Te voet

Een andere optie is om te wandelen naar Playa Papagayo. Er zijn verschillende wandelroutes die leiden naar het strand, die langs de prachtige kliffen en rotsformaties van Lanzarote lopen. Dit is een geweldige manier om van de natuurlijke schoonheid van het eiland te genieten voordat je aankomt op het strand.

#### Per boot

Een meer avontuurlijke manier om Playa Papagayo te bereiken is per boot. Er zijn verschillende boottochten die vertrekken vanuit de jachthaven van Playa Blanca en bezoekers naar de afgelegen baai van Playa Papagayo brengen. Dit is een geweldige manier om het strand te bereiken en tegelijkertijd de kustlijn van Lanzarote te verkennen.

### Faciliteiten op het strand

Ondanks de afgelegen ligging, zijn er enkele faciliteiten op Playa Papagayo. Er zijn kleedkamers en toiletten beschikbaar, evenals een klein aantal strandbars waar bezoekers verfrissende drankjes en hapjes kunnen kopen. Daarnaast zijn er ligstoelen en parasols te huur voor wie wil genieten van wat extra comfort onder de mediterrane zon.

### Activiteiten op Playa Papagayo

Playa Papagayo biedt verschillende activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Vanwege de rustige wateren en het ondiepe strand is het een ideale plek om te zwemmen en te snorkelen. De onderwaterwereld in dit gebied is rijk aan flora en fauna, waardoor snorkelaars een prachtig zicht hebben op de kleurrijke vissen en zeeplanten.

Naast zwemmen en snorkelen is Playa Papagayo ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het prachtige landschap. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de kliffen die het strand omringen, en de adembenemende uitzichten bewonderen over de Atlantische Oceaan en het nabijgelegen eiland Fuerteventura.

### Conclusie

Playa Papagayo is zonder twijfel een van de meest prachtige en afgelegen stranden op Lanzarote. Met zijn adembenemende omgeving, kristalheldere water en afgelegen ligging, is het de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en natuurlijke ervaring. Of je nu van plan bent om te zwemmen, te snorkelen of gewoon te genieten van de natuurpracht, Playa Papagayo heeft voor ieder wat wils. Met zijn ongerepte schoonheid en rustige sfeer is het geen wonder dat dit strand een van de meest geliefde plekken is op Lanzarote.

Ook Canarische Eilanden