Bezienswaardigheden Lanzarote

Mirador de Haría: Uitzichtpunt over het groene noorden

**Mirador de Haría: Uitzichtpunt over het groene noorden**

Lanzarote is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, vulkanische formaties en mooie uitzichtpunten. Eén van deze uitzichtpunten is Mirador de Haría, gelegen in het groene noorden van het eiland. In dit artikel zullen we de schoonheid en bijzonderheden van dit uitzichtpunt verkennen.

**De locatie**

Mirador de Haría is gelegen in de gemeente Haría, in het noorden van Lanzarote. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een adembenemend uitzicht over de vallei van Haría, ook wel bekend als de ‘Vallei van de Duizend Palmbomen’. De vallei is een oase van groen te midden van de verder ruige en rotsachtige landschappen van het eiland. Vanaf het uitzichtpunt kijk je uit over de weelderige begroeiing, de typische witte huisjes en de prachtige palmbomen die de vallei sieren.

**De geschiedenis**

Haría staat bekend als het meest vruchtbare deel van Lanzarote en de vallei is al eeuwenlang bewoond. De vruchtbare bodem zorgt ervoor dat er veel gewassen verbouwd kunnen worden en dat is terug te zien in de weelderige begroeiing van het gebied. De vallei wordt ook wel het ‘Schat van het Noorden’ genoemd vanwege de rijke natuur en de historische waarde.

**De bezienswaardigheden**

Naast het prachtige uitzicht over de vallei, is Mirador de Haría zelf ook een bezienswaardigheid op zich. Het uitzichtpunt is ontworpen door de kunstenaar César Manrique, die bekend staat om zijn invloed op de architectuur en de ontwikkeling van het landschap op Lanzarote. Het uitzichtpunt is gebouwd op een klif en biedt verschillende platforms van waaruit je kunt genieten van het adembenemende panorama.

**Activiteiten**

Naast het genieten van het uitzicht, biedt Mirador de Haría ook de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kun je prachtige wandelingen maken in de vallei, waarbij je langs de weelderige begroeiing en pittoreske dorpjes komt. Daarnaast is het een ideaal punt om foto’s te maken van de natuurlijke schoonheid van het noorden van Lanzarote.

**Praktische informatie**

Om Mirador de Haría te bereiken, kun je het beste een auto huren. Vanuit de toeristische centra in het zuiden van Lanzarote is het ongeveer een uur rijden naar het uitzichtpunt. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, zodat je de drukte kunt vermijden en kunt genieten van de rust en de stilte van de vallei. Daarnaast is er naast het uitzichtpunt een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren.

In de omgeving van Mirador de Haría zijn ook verschillende eetgelegenheden te vinden waar je kunt genieten van lokale gerechten en specialiteiten. Het is de perfecte gelegenheid om even te pauzeren en te ontspannen na het bewonderen van het prachtige uitzicht.

**Conclusie**

Mirador de Haría is een van de meest bijzondere uitzichtpunten op Lanzarote. Het biedt niet alleen een panoramisch uitzicht over de weelderige vallei van Haría, maar is zelf ook een architectonisch meesterwerk. Het is een absolute must-see voor iedereen die het noorden van Lanzarote bezoekt en een unieke ervaring wil opdoen te midden van de prachtige natuur van het eiland.

Ook Canarische Eilanden