Musea Tenerife

Museo Etnográfico Tanit

Als je naar Tenerife reist, wil je natuurlijk niet alleen genieten van de prachtige stranden en het heerlijke weer, maar ook de cultuur van dit prachtige eiland ontdekken. Een van de beste manieren om dit te doen is door een bezoek te brengen aan Museo Etnográfico Tanit, een museum dat gewijd is aan de etnografie van Tenerife. Tijdens mijn laatste reis naar Tenerife heb ik dit museum bezocht en ik kan niet wachten om mijn ervaring met jullie te delen.

Canarische Eilanden - D-reizen

Een stukje geschiedenis

Museo Etnográfico Tanit bevindt zich in La Orotava, een pittoresk stadje in het noorden van Tenerife. Het museum is gehuisvest in een prachtig koloniaal herenhuis en is vernoemd naar Tanit, de godin van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Het museum werd opgericht met als doel de traditionele cultuur en levensstijl van de Guanchen te bewaren en te promoten. Tegenwoordig herbergt het museum een uitgebreide collectie van artefacten, kunstwerken en voorwerpen die een uniek inzicht geven in het leven van de Guanchen.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je het museum binnenstapt, word je meteen ondergedompeld in de sfeer van het oude Tenerife. De tentoonstellingen zijn verdeeld over verschillende kamers en geven een chronologisch overzicht van de geschiedenis en cultuur van het eiland. Je vindt er onder andere gereconstrueerde Guanche woningen, traditionele kleding, keramiek, houtsnijwerk en sieraden. Alles is zo gepresenteerd dat je echt het gevoel krijgt alsof je terug in de tijd reist.

Rondleidingen en activiteiten

Het museum biedt ook rondleidingen aan waarbij een deskundige gids je meeneemt door de collecties en je alles vertelt over de achtergrond en betekenis van de tentoongestelde objecten. Daarnaast worden er regelmatig workshops en activiteiten georganiseerd waarbij je zelf aan de slag kunt met het maken van traditionele ambachten. Dit maakt het museum ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Praktische informatie

Museo Etnográfico Tanit is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen. Voor rondleidingen en workshops gelden afwijkende tarieven, dus het is aan te raden om vooraf even de website te raadplegen voor actuele informatie. Het museum is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk in de directe omgeving.

Combineer met andere bezienswaardigheden

Als je Museo Etnográfico Tanit bezoekt, kun je dit goed combineren met een bezoek aan de omgeving. La Orotava staat bekend om zijn prachtige historische centrum en indrukwekkende architectuur. Breng ook zeker een bezoek aan de botanische tuinen, gelegen op een steenworp afstand van het museum.

Neem herinneringen mee naar huis

Na afloop van je bezoek kun je in de museumwinkel terecht voor souvenirs en lokale ambachten. Denk hierbij aan handgemaakte sieraden, keramiek, en traditionele Guanche kostuums. Op deze manier kun je een stukje Tenerifiaanse cultuur mee naar huis nemen.

Conclusie

Al met al vond ik mijn bezoek aan Museo Etnográfico Tanit een bijzondere ervaring. Het museum biedt een uniek inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Tenerife en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst of gewoonweg geïnteresseerd bent in de lokale cultuur, dit museum zal je zeker niet teleurstellen. Bovendien is het een leuke activiteit voor het hele gezin. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis naar Tenerife en ontdek de vele schatten die dit prachtige eiland te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden