Musea Tenerife

Museo de la Piratería

Ontdek de piratengeschiedenis in Museo de la Piratería

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Tenerife, is een bezoek aan Museo de la Piratería een absolute must. Dit unieke museum neemt je mee terug in de tijd naar de turbulente periode van de Canarische Eilanden, waar piraten en zeeslagen aan de orde van de dag waren. Het museum ligt in de charmante badplaats Puerto de la Cruz, en biedt een boeiende kijk op de piraterijgeschiedenis van de regio.

De geschiedenis van Museo de la Piratería

Museo de la Piratería is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw en opende zijn deuren in 1993. Het museum is opgericht met als doel om bezoekers bewust te maken van de belangrijke rol die piraterij heeft gespeeld in de geschiedenis van Tenerife en om hun kennis over dit onderwerp te vergroten. Het museum is verdeeld in verschillende tentoonstellingsruimtes die elk een ander aspect van de piraterij belichten.

Wat je kunt verwachten

Bij binnenkomst in het museum word je verwelkomd door vriendelijk personeel dat je graag meer vertelt over de geschiedenis van het eiland en de rol van piraterij daarin. De tentoonstellingen in het museum zijn zeer divers en omvatten onder andere replica’s van oude piratenschepen, wapens, kaarten, en andere artefacten die zijn opgegraven uit wrakken van schepen.

Interactieve ervaring

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Museo de la Piratería is de interactieve ervaring die het museum biedt. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een nagebouwde scheepsbrug betreden en zelf ervaren hoe het was om een piratenschip te besturen. Daarnaast zijn er verschillende multimedia-installaties die de verhalen van bekende piraten en hun avonturen tot leven brengen.

Leerzaam voor jong en oud

Het museum is niet alleen leerzaam voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Door de interactieve opstellingen worden ook jongere bezoekers op een speelse manier meegenomen in de geschiedenis van de piraterij. Dit maakt Museo de la Piratería tot een ideaal uitje voor gezinnen.

Bezoek de cadeauwinkel en het café

Na je bezoek aan het museum kun je nog even nagenieten in de cadeauwinkel, waar je unieke souvenirs en boeken kunt kopen die te maken hebben met piraterij en de geschiedenis van Tenerife. Ook is er een gezellig café waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

– Adres: Calle Mequinez, 22, 38400 Puerto de la Cruz, Tenerife
– Openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
– Toegangsprijs: €8 voor volwassenen, €4 voor kinderen
– Gratis toegang met de Tenerife Museums Card

Boek je reis naar Tenerife en beleef Museo de la Piratería

Nu je meer weet over Museo de la Piratería en Puerto de la Cruz, wil je natuurlijk niets liever dan zelf dit unieke museum bezoeken. Boek een reis naar het prachtige Tenerife en maak van de gelegenheid gebruik om dit interessante museum te ontdekken. De combinatie van zon, zee, strand en een dosis geschiedenis maken Tenerife tot een ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Wacht niet langer en beleef een onvergetelijke vakantie op dit schitterende eiland!

Ook Canarische Eilanden