Musea Tenerife

Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora

Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora op Tenerife

Wie op Tenerife verblijft en geïnteresseerd is in de geschiedenis en antropologie van het eiland, moet zeker een bezoek brengen aan het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora. Dit museum biedt een fascinerende inkijk in de rijke geschiedenis, cultuur en tradities van Tenerife, en is een must-see voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Canarische Eilanden - D-reizen

Locatie en openingstijden

Het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora is gelegen in het pittoreske stadje Guía de Isora, aan de westkust van Tenerife. De exacte locatie is Plaza de la Iglesia, s/n, 38680 Guía de Isora, Santa Cruz de Tenerife. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur. Op zondagen is het museum gesloten, dus het is verstandig om je bezoek hierop af te stemmen.

Collecties en tentoonstellingen

Het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora herbergt een indrukwekkende collectie die de bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van Tenerife. Van de oorspronkelijke bewoners, de Guanches, tot de komst van de Spanjaarden en het moderne Tenerife, het museum presenteert het allemaal op een boeiende en educatieve manier.

Een van de hoogtepunten van het museum is de tentoonstelling van Guanche artefacten, waaronder aardewerk, gereedschappen en sieraden. Deze artefacten bieden een uniek inzicht in de levensstijl en cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Tenerife. Daarnaast zijn er ook tentoonstellingen over de koloniale geschiedenis van het eiland, de traditionele ambachten en de religieuze festiviteiten.

Rondleidingen en activiteiten

Het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora biedt regelmatig rondleidingen en educatieve activiteiten aan voor bezoekers van alle leeftijden. Deze rondleidingen worden gegeven door deskundige gidsen die gepassioneerd zijn over de geschiedenis en cultuur van Tenerife, en ze bieden een dieper inzicht in de tentoongestelde voorwerpen en thema’s.

Daarnaast organiseert het museum ook workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van traditionele ambachten tot archeologie. Deze activiteiten zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk en interactief, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen en groepen.

Praktische informatie

  • Entree: De toegangsprijs voor het museum bedraagt €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen en senioren.
  • Voorzieningen: Het museum beschikt over een cadeauwinkel waar bezoekers souvenirs en boeken kunnen kopen, evenals een café waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.
  • Toegankelijkheid: Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt ook faciliteiten voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Een must-visit op Tenerife

Het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora is een fascinerende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Tenerife. Met zijn uitgebreide collecties, boeiende tentoonstellingen en educatieve activiteiten biedt het museum een onvergetelijke ervaring die zowel vermakelijk als leerzaam is.

Of je nu een paar uur wilt doorbrengen in het museum of een hele dag wilt doorbrengen, er valt altijd iets nieuws te ontdekken en te leren. Dus breng een bezoek aan het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora en laat je betoveren door de rijke geschiedenis van Tenerife.

Boek nu je reis naar Tenerife

Ben je geïnspireerd geraakt door het Museo de Historia y Antropología de Guía de Isora? Boek dan nu je reis naar Tenerife en ontdek het zelf! Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, ontspanning aan het strand, of avontuurlijke activiteiten, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie op dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden